Gellertbadet

Idag har vi tillbringat förmiddagen på Gellertbadet som är det mest kända badet i Budapest. Själva badbassängen var pampig men mindre än vad jag väntat mig. Det var väldigt gamla lokaler som skulle behöva en ordentlig upprustning. Duschar mm kändes väldigt sunkiga så vi duschar på hotellet istället. Men, det är kul att ha varit där iaf. En rolig detalj var att vi var tvugna att köpa var sin badmössa, annars fick man inte simma i  bassängen.



För att komma till badet måste vi över till Budasidan. det här är frihetsbron och Gellerthuset (stort hotell + badet) är det som syns till vänster precis vid brofästet.





 

Bakom kortänden på bassängen var en liten bassäng med 36 grader i vattnet, jätteskönt.



Det här är receptionen på badet. Vi var bara i simbassängen men det finns sammanlagt 13 olika bassänger med olika typer av bad och spa. Det var bara simbassängen som var mixade dam o herr.



Det här är saluhallen som ligger vid brofästet på vår sida (Pest).



Det här är hotellet. Huvudbyggnaden är den till höger och vi bor på 4:e våningen i huset till vänster så man får genom den glasade tunneln för att komma till vårt rum.

Nu ska vi snart ge oss ut och ta tunnelbanan upp till Budapests största parkområde där det bl a finns en zoologisk trädgård. Idag är det ganska svalt  så det är jacka på som gäller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0