1:a advent

Jaha, då var det söndag igen då och 1:a advent. Helgerna går alldeles för fort och veckorna för sakta. Nu har vi tagit fram alla adventsljusstakar och satt upp utegran och lampor i några buskar så det känns lite mysigare nu iallafall fast det är så märkt och trist ute.  igår fixade vi till en fin stjärnhimmet utanför entren, Det var en hel del pyssel innan vi fick till den men oh vad fint det blev.

I fredags hade vi en riktig familjekväll med kinamat, Andrea var här o spelade standin för Hanna. Sen kom Adam och lite senare även Monica.
Igår var det spelhåla hela eftermiddagen med Annika, Erika, Monica o Jon. De spelade Ticket to ride, ett nytt spel som Monica hade, Det var visst kul eftersom de spelade två omgångar efter varandra. Monica stannade på middag, (julrevbensspjäll med broccoligratäng o klyftpotatis). Hon frågade om hon inte kunde få flytta in i källaren fast inte Annika är hemma, så kunde vi bara ropa på henne när maten är klar. Hon är go hon.

Idag har vi (Sten o jag ) skjutsat Annika till Skavsta. Var lite seg resa eftersom jag började bli förkyld i går kväll o känner mig ganska hängig nu. . Det blir en kort tur till England för henne  för hon kommer ju tillbaka hem redan om 12 dagar. Sen är det ju bara ett par dagar till så kommer Hanna. Ska bli skönt att ha dem båda hemma ett tag (även om Annika mest är hos Adam förståss).

Nu har Annikas plan landat, hon ringde just o frågade om air link till tågstationen, var man köpte biljetter o så. Vi flög ju därifrån så jag vet ju hur det funkar.

Nu ska jag ställa mig i duschen o sedan ska vi dricka lite adventsglögg. Kom just på att jag inte tagit fram adventsljusstaken. Får nog leta fram den först, annars är det ju inte riktig advent. Har inte heller hunnit med att ladda adventsgranen så det måste jag hinna göra i morgon kväll, köpa godis o så. Det är ju som jag sa överst i det här inlägget. HELGERNA ÄR ALLDELES ALLDELES FÖR KORTA!!!!!!!!!

Annika har kommit hem

Idag har jag varit på Skavsta och hämtat Annika som ska vara hemma till på Söndag. Snacka om att det var en hund som blev glad. Hugo fullständigt överöste henne med hoppar och kramar. Lille Viktor var inte dålig han heller och ville aldrig sluta bita på henne. Hon får nog fullt ujpp de här dagarna. Många sliter i henne nu, Adam förståsoch Monica. Sen kommer Emelie, Andreas o lilla Noa till Gränna i helgen.Så vi får se hur mycket hon kommer att vara "hemma". Ska väl försöka ha en familjemiddag tillsammans i allafall. Men, sedan är det ju bara tolv dar i England, sen kommer hon ju hem igen.


Som ett julkort

Lugnet efter stormen








Kaos

Idag har varit en dag med kaos. Dels har det varit mer eller mindre snöstorm, eller åtminstone rejäl blåst samtidigt som det snöat hela dagen så det har nästan inte gått att vara ute.

Sedan var det kaos på jobbet. Möttes redan utanför av chefen Ingrid som talade om att det var sjuk personal o ingen vikarie. Eftersom det redan innan var planerat att vi skulle ha en vikarie var det alltså bara jag kvar som ordinarie personal. En vikarie och en man kort, då vet jag ju att dagen kommer att bli rörig. Dessutom var det nästan full barngrupp.


Vikarie var förresten Andrea och det kändes ju bra. Visserligen hade hon bara varit hos oss en gång innan men det kändes i allafall bra eftersom jag känner henne innan och utan. Hade varit värre med nån okänd vikarie från stan.
Andrea ska få jobba hos oss hela veckan eftersom det kommer att vara folk borta hela veckan. Hoppas att hon inte blev avskräckt av dagens stökighet bara. Hon slutade redan kl13.30 så hon slapp i allafall det totala kaoset som sen bröt ut när jag blev själv med 14 barn. Var ju tvungen att stanna inne hela em på grund av vädret och det är ingen höjdare i våra små lokaler, ungarna blir ju både trötta och lite griniga efter en hel dag inne och de känner ju av att det fattas folk.
Skulle dessutom haft medarbetarsamtal med C-G men det fick vi ställa in och istället fick jag jobba över en tim. Surt....

Viktor och snön



Hm, vad är det här för nåt, går det att äta tro??????



Lek med mig Hugo



Kallt om fötterna!!!!!



Kom igen då brorsan, vem kommer först?



Det är skönare att leka inne i värmen


Ännu en dag med väntan!!!!!!!

Alltså, nu är jag  ordentligt less på hantverkare. Varför kan de aldrig hålla vad de säger. För två veckor sedan satt jag hemma hela torsdag em och hela fredagen o väntade på elektrikern som aldrig dök upp. Sedan var han här förra fredagen när Sten var hemma men han blev förstås inte klar utan skulle komma idag på em , men nu är kl snart ½5 så nu lär han väl inte dyka upp.

Visserligen skulle jag i allfall vara inne hela dagen eftersom jag har valpis att passa men i allafall. Har man avtalat en tid så ska den hållas. Och det finns ju faktiskt telefon om man får förhinder.

Hade varit skönt att få ordning på elen. Nu har vi ingen ström i taket ovanför trappen o ingen kontakt att tända lampan i korridoren med på rätt ställe. Ska bli kul att höra vad han skyller på den här gången, vilken kund som var viktigare än familjen Forssén.

Pisse Nisse

Tar tillbaka det jag sa om Viktor, att han var duktig på att kissa ute. Idag har han säkert kissat 15 gånger inne sen jag kom hem vid 13-tiden. Nu är det kallt o blött o mörkt så han går bara ut o ställer sig på altan, vänder o går direkt in o kissar på golvet. Tycker det påminner om en viss annan valp, suck...... men men hallgolvet blir i allafall välskurat.

Duktig valp

Nu har det snart gått en hel vecka sedan vi hämtade hem Viktor och han börjar komma in i familjen. Hugo är lite svartsjuk när vi kelar med Viktor och visar lite dåligt humör ibland, speciellt på mornarna. Han är en riktig tjurskalle då men det släpper som tur är frampå dagen. Tror att han tycker det är ganska mysigt ändå med valp även om han inte vill visa det så mycket. Nu har iallafall valpen börjat kaxa till sig och börjar så smått att leka med Hugo. Han är så söt när han försöker morska upp sig. Då hoppar han jämfota fram o tillbaka framför Hugo och försöker sig på att skälla men det blir mest ett litet ynkligt gläfs.
Nu ligger han i Hugos stora säng och försöker döda ett snöre, han piper o fnyser men snöret vill inte dö.
Han är så duktig o sover hela nätterna ( i sängen förstås) så han verkar väldigt  trygg. Han är också ganska duktig på att kissa ute, missar ibland förstår men du mest i hallen framför dörren.

Idag träffade jag Lisbeth och vi pratade om Nyår. Både hon o William tycker det är en jättebra ide att fira nyår tillsammans. Vi kom också på att vi måste träffas och planera detta också, så det får bli en kväll hemma hos dem framöver.

Första dygnet med Viktor


Nu äntligen har vi hämtat hem vår efterlängtade lille valp. Erika o jag åkte upp till Stockholm o Mormor o morfar på torsdagskvällen. Hade bestämt med Gun på kennel Hocus Pocus att hämta lille Viktor vid 10-tiden på fredagsmorgonen. Vi vakande tidigt så vi åt en snabb frukost och åkte sen till Rösjöhallen och handlade lite färska räkor o ostar innan vi ringde Gun vid ½ 10-tiden. Hon skulle just hoppa in i duschen och vile inte att vi skulle ha alltför bråttom att komma till henne, så vi passade på att åka förbi Mörby centrum och köpa lite vin oen flaska bubbel för att fira lilla Viktor med.




Här är han hemma hos sin gamla matte, han hade vuxit en hel del sen vi såg han sist.
 


Nu var det bara han och den svarta brorsan kvar hemma hos sin mamma. De andra hade redan åkt till sina nya hem. Brorsan skujlle Gun leverera till Värmdö på em.



Resan hem. Det var inga problem att ha honom i builen. Han satt nyfiken i Erikas knä o tittade ut en bra stund innan han såsmåningom somnad gott i knät. Vi stannade till inyköping för att handla lite o äta var sin hamburgare och då provade vi att sätta på honom halsband o koppel men det tyckte han inte var så kul.


Första mötet med Hugo



Man blir trött av allt nytt



Första besöket i trädgården



Lek med mig



Blivand kompisar?



Stor hund - liten säng



Liten hund - stor säng

Regn, regn, regn

Idag har det regnat hela långa dagen mer eller mindre. fast det har slutat att blåsa. Igår var det ju nästan stormbyar ibland och i Huskvarna drog det fram en tromb som blåste bort taket på ett helt hyreshus. På kvällen satt Jon o jag och tittade på Prison break då strrömmen gick. Det blev precis kolsvart i hela stan och inte visste vi var vi hade tändstickorna (hade bara en enda liten ask kvar) . Sten kom dock på att man kunde lysa med mobilerna och då hittade vi till slut både tändstickor o ficklampa. Nu har jag köpt flera paket tändstickor och ficklampan får hänga på sin plats i hallen om det blir fler strömavbrott.

Bilderna här nedan är till Annika. Dina gamla guldfiskar mår jättebra i det stora akvariet och de har till o med börjat få tillbaka lite gul färg. Köpte lite nya växter till dem i lördags också. I hallen ser det ut så här just nu men när du kommer hem i jul ska det nog vara lite mer färdigt hoppas jag. Tog ett par kortpå Hugo också. Han är så ensam o ynklig nu när han är ensam. Men....nu är det bara två hela dagar kvar , sen blir det ingen rast o ro för honom längre eftrersom vi får hem lille valpis på fredag, så det är bäst att han vilar så mycket han kan innan dess













Hantverkare!!!!!!!

Jag tycker inte om hantverkare. Har väntat på elektrikern ända sedan igår em. han skulle komma antingen då eller i dag, men dök aldrig upp. Kommer nästa torsdag eller fredag istället!!!!!!

Men, då är ju Erika och jag i Stockholm och hämtar hem lille valpis ( Victor, kan det vara ett bra namn? Iaf ok för Erika, Hanna ,Lisa  och ganska ok för Jon)

Det är så irriterande att hantverkare aldrig kan hålla tiderna. Man håller sig hemma en hel dag bara för att vänat och så dyker de inte upp, kan inte ens ringa och säga att de inte kommer, dålig stil. De tror visst inte att man har nåt annat att göra än att vänta på dem. Skulle behövt handla, gå ut med Hugo mm. Vågade knappt ställa mig i duschen i morse ifall han skulle komma.

Hemma igen

Jaha, då var vi hemma i Gränna igen. Kändes lite trögt att börja jobba igen på tisdagen eftersom det blev en lång dag med personalkonferens på kvällen.

Det blev en lång resa hem. Vi gick upp 5.45 för att hinna med tåget från Portsmouth 6.28. Vis av erfarenhet vågade vi inte lita på att ta ett senare tåg även om vi enligt tidtabellen gått o väl skulle hinna med det. Att åka tåg i England är nämligen en historia för sig. När vi skulle till Annika från Hanna gick  allt fel och vi var till slut tvugna att ta taxi för att hinna med flyget, så på hemresan ville vi inte riskera att missa flyget. 

Men, tro det eller ej så gick tågbytet bra o tågen var i tid så vi hade nästan tre tim till godo när vi kom fram till Birmingham. Jon o jag utforskade flygplatsen innan vi tog det lilla snabbtåget tillbaka till tågstation för att möta Hanna som skulle flyga med oss hem för en veckas ledighet i Sverige.

Vi stod sedan i lång kö för att checka in och ytterligare en lång lång kö för att gå ikgenom säkerhetskontrollen där det pep när Jon passserade trots att han inte hade ett enda metallföremål på sig. Han såg ganska frågande ut när de kroppsvisiterade honom. Innan gaten öppnades hann vi i allafall med en fika och att köpa lite whisky mm i taxfree.

När vi landade på Skavsta var vi väldigt tacksamma över att vi hade bilden där. Det hade inte varit kul att behöva sätta sig på Swebus.

Det var jätteroligt att komma över till England och se hur tjejerna har det men vad det var skönt att få somna i en riktig säng efter att ha legat flera nätter på luftmadrass i Annikas lilla rum.  
Nåt som var ovant hos Annika var alla ljud från gatan, här hemma är det ju knäpptyst på natten i vårt sovrum.Trots att Annikas rum  ligger på nionde våningen så hörs det väldigt tydligt, både bilar o folk som pratar o skrålar. Det är ju många studenter o många pubar o klubbar i kvarteret så det är inte många tim som det är tyst precis.

Såg precis på Annikas blogg att Adam äntligen kommit fram till henne så nu är hon nog lycklig ett par dagar. Det är hon värd efter allt trassel hon haft med pass mm. Sedan är det bara 5 veckor kvar tills hon kommer hem och första tuffa terminen är slut.

Hanna är hemma tills på söndag. Hon ska försöka skaffa praktikplats här hemma (Jönköping) tills i vår då hon ska göra 5 veckors praktik på något ställe. Socilalen,polisen, sjukhuset eller nåt. Får se vad hon hittar.

Lite bilder från England

Här kommer lite bilder. Först från Hanna i Chester och sedan lite från Annika i Portsmouth. Hos Annika har vi inte tagit så mycket kort utomhus ännu eftersom det regnade så mycket igår, men idag skiner solen och vi ska ner till havet, äntligen.




Hanna utanför sin port. Fönstren till höger är hennes o Therese lägenhet. Fönstret till vänster är köket o det till höger är Hannas rum.



Vardagsrummet. I bakgrunden  syns planket som skiljer dem från Chester central. Konstigt nog hördes aldrig tågen fast det var så nära.



Vardagsrummet. En härlig skinnsoffa och en stor stor fåtölj. Platt-tv o DVD ingår i hyran men X-box har Hanna o Tess köpt, till Jons stora förtjusning. Det blev många timmars spel.



Hanna vid "klockan", en stor fin klocka på en bro över shoppingstråket.



Hanna på Chesters stadsmur som går runt hela gamla staden, ca 2,5 km lång.


Hanna o Jon framför huvudbyggnaden på Chesters universitet.


Lite tidsfördriv.


En kväll på puben är ju ett måste. Vi åt Sunday roast  med Ale och en häftig dessert. Jon åt förstår hamburgare, vad annars!!!!!


Så här såg det ut på dörren till Annikas lägenhet när vi kom. Fint va!!



Hemma hos Annika i köket nio våningar upp i James Watson hall.


Annika, Charlotte o Jon i köket. Annika delar kök med 5 andra tjejer. Charlotte bor tre våningar ner i en llika dan lägenhet.


Chokladpudding!!!



Annikas rum, något stökigt nu när vi camperar här.


Korridoren. Annikas rum är det längst bort till höger. Dörren rakt fram är entren till lägenheten o till vänster om där jag står finns köket.


James Wattson Hall. Annikas fönster är det som är högst upp i hörnet intill den grå väggen.


Annika på innergården vid sopstationen.

Regnland

Välkommen till familjen Forssens nya blogg. Annika har just hjälpt mig att starta upp en blogg och nu sitter jag här i Annikas rum i Portsmouth o lär mig sköta den. Idag har det regnat hela långa dagen så vi kom inte till havet som vi tänkt. Hoppas på bättre väder i morgon som blir den sista dagen  i England innan Jon o jag åker hem. Måste ju få se havet o piren innan vi sticker.

blogginlägg 1.

välkommen :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0