924:-

I morse hade jag lönesamtal med chefen.

Skulle haft det före jul men fick ställa in eftersom det inte gick att gå ifrån jobbet då det var många i personalen som var sjuka. Nu var det lite bråttom eftersom  alla nya löner ska vara klara sista januari. Egentligen ska man diskutera ens skicklighet mm under samtalet och sedan ska resultatet av samtalet sammanställas och ny lön ska bestämmas efter det, men direkt när vi pratat klart kom han med en färdig lapp där förslag på ny lön redan var ifylld !!!!!!!

Han hade alltså redan innan bestämt hur mycket lön jag skulle ha. Vilket spel för galleriet. Jag som lagt ner tid innan på att gå igenom lönekriterier och skrivit ner hur duktig jag tycker jag är också var det redan bestämt. Kändes ganska onödigt att lägga energi och tid på ett samtal.

Årets lönepott var indelad i fem nivåer och jag fick i allafall den näst högsta så det får jag väl vara nöjd med


Examensfest för Erika

I går lördag firade vi Erikas examen. Visserligen blev det en vecka för sent men det blev bra för nu kunde fler vara med. Annika har ju varit hemma hela veckan nu så hon och Adam var med och så kom Cilia, Aleks och Mia,de tre som Erika önskade allra mest skulle komma.. Mia hade med sig lilla Alicia,5 mån och Hugo tog på sig rollen att vakta henne. Viktor fick inte komma i närheten ,knappt att han fick vara i samma rum. Lite kul att se hur ett djur reagerar på små barn, han var så försiktig och nosade väldigt varligt på henne. Han vek nästan inte från hennes sida på hela tiden Mia var här. Förutom dessa så kom Ida från stan och Andrea från öa förstås. Men det roligaste av allt för mig och Sten var att Tompa dök upp med sin Maggan, så vi satt o tjötade ett bra tag och det gick åt en hel del av Whiskyn jag köpte på taxfree.

På tal om Maggan så träffade vi en annan Maggan när Annika, Erika och jag var i stan o handlade dagen innan. Vi gick till systemet på A6 och där träffade vi som vanligt Lisa och när vi stod o pratade med henne dök hennes mamma Maggan upp. Jätteroligt för henne har jag inte träffat på säkert 5-6 år. Lovade henne att åker vi förbi Trosa ska vi stanna till på en fika.

Idag har vi hämtat hem husvagnen. Sten och jag ska ut nästa helg tänkte vi och bara slappa lite.  Vi åker torsdag em så Sten har tagit ledigt på fredagen.Det blir nog bara att vi åker till Rosenlulnd men det spelar ingen roll egentligen vart vi åker, ska bara bli skönt att komma bort själva ett par dagar. Hundarna ska vara hemma hos Jon och Erika har lovat att stötta lite om det behövs.

Jag börjar bli förskyld igen men hoppas att det värsta hinner gå över innan helgen.

I morgon åker Annika tillbaka till england igen men ingen av oss kan skjutsa så hon får ta swebus till Nyköping. Bussen går från Jönköping 12.40 så hon tar bilen in till stan så får Sten ta den hem sen.

Hemma igen

Jaha, då var jag hemma från London igen. Det har varit en helt fantastisk helg. Jag åkte hemifrån kl 2 på torsdagsmorgonen och hämtade upp Inger i Jönköping. Inger är också Pimexaminator och precis som jag så vann hon en resa så vi var två från Jönköping av åtta som vann. Vi har ju träffats till o från under de här senaste tre åren så lite kände vi varandra innan och det var ju kul.

Att vi åkte så tidigt berodde på att Inger ett par dagar tidigare kommit på att hennes pass gfått ut så hon behövde fixa ett nytt på Landvetter. Ganska surt för det var drygt 900 :- som hon fick punga ut och då tog de ändå passet för henne när vi kom tillbaka till Sverige.

Vi kom fram till London  o Heathrow ca 8 lokal tid o sen tog vi tunnelbanan  ca 50 min till  South Kensington, där vi checkade in på The Regency hotell. Det var ett mellanklasshotell i gammal stil och vi fick var sitt enkelrum, men det var som ett dubbelrum med två sängar. Kändes lite lyxigt. Ingers rum var inte klart när vi kom så vi gick till mitt rum och vilade ett par timmar innan vi tog en promenad runt de närmsta kvarteren för att kika runt lite.





På kvällen åkte vi i samlad trupp( tillsammans med alla de andra 90 svenskarna som ingick i resan och bodde på vårt hotell) till en restaurang vid Covent Garden. Det var den underligaste krog jag någonsin sett. Den bestod av ett avlångt rum med balkonger runt hela. Väggar, tak,  ja allt var klätt med tyger i alla de färger o mönster, mest i rött och guld. På borden låg dukar i stretchsammet i olika färger. Lampor i alla de former o modeller huller om buller och det såg ut som de slängt upp pärlhalsband mm överallt i dem. Fasaden utanför var också inklädd med växter o julslingor.



Hela tiden spelades musik, typ operett Figaros bröllop eller nåt. En kypare mimade med hela tiden och klängde som en apa i balkongkanterna. Jag satt högst upp på en balkong inklämd i ett hörn. Bordet var stort fyrkantigt och man satt på tygklädd bänk utan ryggstöd och bordet var govlfast och stod så tätt att man inte kunde resa sig och komma ut om inte alla andra också gjorde det.(Undrar vad brandmyndigheterna i Sverige skulle säga om det). Varmt var det också högt under taket så man fick nästan ingen luft.
Till förrätt fick vi lite röror, oliver o småplock (meze). Sen beställde jag anka i apelsinsås som var nästan dyrast på matsedeln(vi blev bjudna) och då fick man några skivor kött, 8-10 slantar kokta morötter, en liten blomkålsbukett och lika mycket broccoli samt lite sås. Det var allt. Ingen potatis eller nåt till!!!!!! Sedan var det efterrätt och då kom de in med ett fat frukt. Hela.....äpplen bananer päron apelsiner och en hel ananas. Vadå fruktstund på jobbet!!!!!!!!!!

Vi gick tidigt o tog en öl i baren på vårt hotell istället.

PÅ fredagen åkte vi ner till stan och lyckades få tag på två biljetter till The Lion King innan vi fortsatte ut till mässan där vi gick runt ca 3 tim. Det var ungefär så mycket man orkade i ett sträck eftersom det var mycket folk o hög ljudnivå. Men mycket roligt fanns det att se så vi tog en lika lång tur på lördagen också.
På mässan köpte vi också "filterkaffe" och det var det enda riktiga kaffe vi drack i London ( fick köpa neskaffe)



Strax efter kl sex tog Inger o jag tunnelbanan för att åka till musicalen. När vi kom till Hyde Park Corner sa Inger, -Jag har inte biljetten med mig. Fort av tunnelbanan, högg en taxi, till hotellet, hon sprang upp o hämtade biljetten, tillbaka igen och sen kö genom London (fast vi såg många sevärdheter upplysta i mörkret och det var tjusigt) och 5 min innan föreställningen började kom vi fram. Hann precis på toa o hitta våra platser innna det började,puuuh.

Musicalen var helt fantastisk, musiken o sången ljuset o framför allt dräkterna som var helt helt otroligt fina, Vi satt på andra bänk så vi kunde verkligen se hur alla kostymer var konstruerade (typ som marionettsdockor på nåt sätt med människor i som styrde rörelserna). Klicka på den här länken så kan du se videoklipp från musicalen.

http://www2.disney.co.uk/MusicalTheatre/TheLionKing/downloads/vid-montage.jsp

Sen tänkte vi äta nåt enkelt eftersom vi bara tagit en macka på mässan innan men det var så mycket folk överallt så vi tog tunnelbanan tillbaka och tänkte äta på nån pub men då var klockan så mycket så alla kök var stängda. Tillbaka till hotellet och där förbarmade de sig över oss och fixade fram två mackor i plast ( vi fick var sin liten påse chips som tröst till ölen).

När vi gått färdigt på mässan på lördagen åt vi fish and chips som  lunch på puben intill hotellet (ville inte riskera att bli utan mat en dag till) innan vi promenerade ner på stan.
 


Vi gick in en sväng på Harrods innan vi hoppade på en gammal dubbeldäckare o åkte den ett par stationer, ett måste när man är i London tyckte vi, men konduktören var väldigt otrevlig när det visade sig att vi inte hade pengar kvar på våra Oystercards (buss o tunnelbanekortkort).
Vi gick runt i ett par tim innan vi trötta i fötterna gick hem igen och sedan slappade vi ett par tim var o en för sig på rummet innan vi gick ner i hotellets bar där vi tjatade lite med en hel del av de andra svenskarna som var där. Trevligt att träffa lite nya människor. Innan vi kröp till kojs lyckades jag bjuda Inger på en liten sängfösare whisky (hon dricker inte whisky men ville gärna försöka, men det var ingen hit tyckte hon).

På söndagen tog vi en lång frukost tillsammans med några i vår grupp innan vi återigen tog en tur ner på stan, till West end och Covent Garden. Därifrån gick vi sedan längs med Themsen, gick över en bro och fram till The london eye. Men, den hade gått sönder kvällen innan så nu stod den typiskt nog still. Vi gick vidare mot Big ben och Westminster Abbey men det var ju söndag o högmässa så där gick vi inte in (hade ingen lust att gå på gudstjänst som ni kanske förstår).



Tog istället tunnelbanan tillbaka och åt lunch på en mysig liten italiensk restaurang innan vi packade ihop och drog oss ut till Heathrow. Incheckning o säkerhetskontroll gick väldigt fort så vi hade ganska mycket tid att titta runt i affärer o fika. Sedan tog det nästan en tim innan planet kunde lyfta för det var 30 plan före oss i startkö. En halvtimmme försenade landade vi på Landvetter och där var det fullt snökaos så bilen var helt täckt av snö när jag hämtade den på parkeringen. Sedan gick det i 60 ända fram till Borås och vid Ulicehamn var det likadant så det tog tid att komma hem. Det var inte förrän jag passerat Huskvarna som det blev bättre väder och det slutade att snöa och började regna istället.

Det var en intensiv men jätterolig helg och jag har träffat många många trevliga människor, inte minst Mikael o Lasse från skolverket som gjorde den här resan möjlig och som med sina många goa göteborgsskämt förgyllt resan med många skratt. Jag har också fått en ny vän i Inger, vi skrattade åt samma saker och har ungefär samma syn på livet kom vi på så vi ska försöka hålla kontakten även nu efter resan.



Här är nästan hela gänget. Fr vänster Inger, Perti, Carina, Mikael (skolverket) jag, Tracy, Per och Lasse (skolverket). Två tjejer fattas men de åkte till Kastrup och vi glömde ta gruppbild innan vi skildes. Vi kom på det på Landvetter när vi stod o väntade på väskorna (vi gör fotomontage på dem sen tyckte Lasse, det är det nog ingen som märker).

Snart London

Jaha, då har jag bara tre dagar att jobba den kommande veckan för sedan bär det av till London. Ska bli så kul, men det blir nog en jobbig resa. Ska åka hemifrån  kl ½3 torsdag morgon för att först hämta upp min reskamrat Inger i Jönköping för att sedan köra vidare till Landvetter där vi ska möta upp med Mikael och Lasse från skolverket samt fyra till av de övriga i vår grupp. Två tjejer flyger tydligen från Kastrup. Trodde vi skulle vara tio som vunnit den här resan men vi är visst bara 8 så det känns ju ännu mer kul att ha blivit uttagen då. Vi ska ingå i en gruppresa som tidningen Datorn i utbildningen (Diu) har arrrangerat så när vi kommer till London så ingår vi i en grupp på drygt 60 pers. Tror dock att vi tio (inkl Mikael och Lasse) som åker med skolverket har ett lite annat schema än de övriga.

Det som ska bli lite kul är att jag känner en av de som ingår i Diu:s grupp. Jag har fått deltagarförteckningen  i dag och Björn från Uddevalla läste jag IT-ped kursen i Kalmar tillsammans med. Ska bli kul och se om han känner igen mig. Det är ju några år sedan nu (2004 tror jag).

Jag kommer att få ett enkelrum på Regency hotell ( http://www.regency-london.co.uk/ )  som ligger i Kensington, är ett medelflott hotell i gammal stil verkar det som. På torsdag kväll ska vi sedan äta en trerättersmiddag på en restaurang som heter Sarastro ( http://www.sarastro-restaurant.com/ ) som ligger vid Covent garden.

Pratade med Inger idag och vi ska nog också försöka komma iväg på någon musical fredag eller lördag kväll om vi kan hitta några biljetter. Vi sa att det säkert räcker med att gå på mässan en dag och resten lägger vi nog på att utforska London istället.

Tomt och tyst

Jaha, då var det tomt i huset igen då. Hanna, Dave och Therese fick skjuts av Dick upp till Skavsta i lördagskväll för att sova över på det nya hotellet på flygplatsen eftersom deras flyg till Liverpool gick redan 7.30 på söndagsmorgonen.  Idag åkte Annika, Charlotte och Jess. Lisbeth skjutsade så den här gången behövde vi inte åka alls till Skavsta.

Det har varit ett par intensiva veckor med mycket liv  och rörelse. Ja, förutom över julhelgen då som vi firade i lugn  och ro bara familjen. Sedan  kom Jess och Dave den 28:e och över nyår kom ju Martin, Nico m fl, m fl. Räkande att vi var 18 till middag och 22 allt som allt. 14 nattgäster blev det visst till slut så det låg folk o sov lite överallt på morgonen. Sedan trappade det ner lite pö om pö fram till helgen och nu sitter vi alltså här med bara Jon hemma. Känns lite konstigt faktiskt..... Men, det är så himla kul att alla ungdomar vill vara här och att vi får vara med. Alla är också så väldigt tacksamma och artiga och det känns skönt att kunna ha sitt hus öppet för den som vill.  Skrattade åt Charlotte idag när hon kom på att hon sovit hos oss mer än Annika. Hon hade bara sovit 3 nätter hemma hos sig, och det är lika många som Annika sovit här, hon har ju sovit mest hos Adam förstås.

Ikväll är det Trettondagsafton och bara en dag kvar på ledigheten. Känns konstigt att behöva gå till jobbet igen på Onsdag, hade gärna varit ledig ett bra tag till, har ingen större inspiration att jobba nu, även om detblir mycket nytt eftersom vi organiserat om och jag ska få jobba mer med de större barnen och med den kollega som jag jobbar bäst med så det ser jag faktiskt fram emot lite.

RSS 2.0