Trasig dator

Min dator är paj.Den funkade igår kväll men när den gått ner i viloläge och jag kom tillbaka från tv:n så hade den stannat. Försökte starta igen men då gick den inte igång. Efter många försök startade den men då var skärmen full med konstiga prickar och jag kom bara till felsäkert läge. Lyckades spara ner alla viktiga bilder o dokument och försökte återställa men det hjälpte inte. När den väl startade såg det ut som om man lagt ett raster över hela skärmen o ibland blev det bara en vit skärm med lite svagt gula o blå rutor över hela skärmen.

Idag försökte jag igen men den var likadan så då bestämde jag mig för att försöka installera om Windows. Det gick men rastret är kvar och skärmupplösningen funkar inte. Kan bara välja 800x600 eller 1024x768 vilket inebär att allting blir jättestort, suddigt ovh avlångt. Har ju widescreen men det funkar inte heller. Scrollar jag så hackar bilden bara ner, väldigt irriterande. Måste ringa supporten i morgon o se om jag kan få hjälp, Men jag befarar att det är nåt som är trasigt så den måste väl in på reparation. Usch, jag behöver min dator och vill inte behöva lämna in den flera veckor.

Köksrenovering på gång?


Viktor tycker vi ska renovera köket nu....så han började riva lite redan idag.
När jag frågade varför han hade gjort så här, räckte han bara ut tungan åt mig:p

Vinter!!!!!!!!


Bara 2 spekulanter

Idag har det varit visning av farfars hus. Det var bara två spekulanter som kom. En barnfamilj som tyckte det var för mycket att göra på huset och sedan en till som tyckte det var för bökig infart. Det kan man ju iof hålla med om efterosm huset är felvänt. Men mäklaren skulle kolla om det är möjligt att göra en infart nerifrån grannens väg.

Får väl se vad som händer men det kanske blir svårsålt. Lät ju på Lena mäklaren att det var många som var intresserade fast då borde de ju kommit till visningen tycker man. Är en visning i morgon kväll också så vi får väl se.

Igår sken solen hela dagen och vi satt ute för första gången på altan och fikade. Provade också att fälla upp parasollet Sten fick i födelsedagsapresent, det blev riktigt fint.

Sten var ute hela dagen o grejade i trädgården. Han grävde bort stockarna runt landet och tog bort krusbärs och vinbärsbuskarna. Landet ska vi så igen, det är ju bara en massa Kärs i landet och det är ett elände att rensa det varje år bara fört att kunna plantera lite potatis. grönsaker kan vi ju inte ha där eftersom hundarna springer o kissar där hela tiden, eller gräver upp allt man sått. Vinbärna kunde man bara plocka de allra översta om man inte vill ha bär med kiss på så nu åker allt bort. 

Själv  röjde och städade jag uterummet ordentligt. Otroligt hur mycket damma och spindelväv det kan samlas över en vinter. Fick dammsuga hela väggarna och taket i alla vrår men fint blev det. Nu ska jag bara skura av golvet med lite klorin också, är ju alldeles svart där hundarna sprungit in med leriga tassar ( blev mycket klagan på hundarna idag, förstår inte det!!!!!)

Hade tänkt ställa ut bordet  i dag och göra klart men det känns inte som om man vill göra det nu eftersom det är skitväder. Snöblandat regn. När ska det bli vår på allvar?





Vår?


Nu har spyflugorna vaknat. Då måste det väl ändå vara vår. Solen skiner och jag har suttit ute på altan i bara tröja en stund medans hundarna har sprungit varv efter varv runt poolen som stollar. Fast i skuggan är det fortfarande isande kyla, men det finns i allafall hopp om bättre tider.

Söndagkväll

Jaha, då var den här helgen nästan slut. De går alldeles för fort helgerna trots att jag kompar ut  fredagarna. Bävar för att behöva jobba heltid till hösten.

Nu har jag varit hemma ett par timmar sedan jag skjutsade Annika till Linköping. Idag passade flygbussen bra i tid till hennes flyg och det är ju lite skillnad på att köra till Linköping tor istället för Nyköping. Det är bara17 mil istället för nästan 40.

Provade GPS:n som vi köpte som julklapp på vägen hem. Den blev "arg" när jag svängde av vid Vida Vättern i stället för att köra  motorvägen via Brahehus till Statoil. Sväng höger, sa hon  när jag svängde vänster efter avfarten, sväng höger VÄND tjatade hon (elektronrösten). Tog en lång stund innan hon hittade ny position och var med på noterna igen. Det är riktigt roligt med GPS.

Kollade upp tåget från London till Annika och det blir direkttåg från Waterloo som gäller, från Victoria blir det byten och det är ju ingen höjdare när man rest nästan hela dagen.  Däremot strular det med tuben, cirkle line går inte på söndagar och dessutom har de underhållsarbete på Liverpool street, men jag hittade en buss på nätet som går direkt till Waterloo. Hoppas det funkar.

Den här helgen har varit ganska slapp. Första helgen på länge som vi inte jobbat med att tömma huset o köra skräp. Känns nästan lite tomt, men ska bli skönt när det är sålt och klart allting.

Aprilväder???

Nu äntligen kanske våren bestämmer sig för att stanna. Sista dagarna har det varit riktigt aprilväder med sol o varmt ena dagen för att snöa och vara kallt nästa. Igår var en snödag men nu är det plus så snön smälte bort fort och nu ska det tydligen bli varmtsäger prognosen i allafall. Vi får hoppas att det stämmer för nu vill jag inte ha mer vinter.

Nu har Annika varit hemma en vecka igen och åker tillbaka till Portsmouth i morgon så ikväll har hon beställt  fin middag ikväll. Tre rätters vill hon ha och nåt med kött.

Så här blir menyn:

Ostvåfflor med kräftstjärtsröra och lax
Helstekt fläskfile med hemgjord Bearnais sås och friterade potatisstavar
Frusen apelsinmousse med fileade apelsinklyftor och riven choklad

Strax börjar hockey på tv. Ödesmatch för HV mot Timrå. Kvartsfinaler och HV måste vinna för att klara sig vidare. Inte för att jag bryr mig speciellt men resten av familjen ska titta. Adam kommmer också hit senare. Däremot ska jag se på tv senare ikväll då det är final i melodifestivalen.

Nu har vi äntligen kört sista kärran till tippen och det är slut på skräp både här hemma och i farfars hus. Känns konstigt, sa Sten i morse, nu har jag inget att göra längre på helgerna. Får väl försöka hitta på nåt projekt åt honom. Blir det bara varmt så marken tinar får han börja gräva för att sätta upp lyktstolpen han fick i 60-årspresent.

Idag håller en städfirma på att flyttstäda huset i Mellby och nästa helg är det visning. Lena har redan lagt ut annons på nätet, svensk fastighetsförmedling. Finns bara bilder utifrån än så länge men fler bilder kommer i veckan. Svar på radonmätningen har kommit och värdena låg dubbelt så högt som gränsvärdena så det kanske blir svårsålt. Värst var det i Stens gamla pojkrum. Tur att han inte bodde hemma så många år efter att huset byggdes. Det känns ju inte så nyttigt att bo i ett sånt hus men man kan tydligen ventilera bort det genom att installera nån maskin.


Mycket skräp - hos oss också

Igår var jag duktig. Jag städade ur förrådet under trappan. Tänker inte låta det gå så långt som hos farmor o farfar och spara på allt gammalt, så nu röjde jag rejält. Innan gick det knappt att öppna dörren utan att saker ramlade ut och så här fint ( och tomt) blev det nu

.

Jag fyllde 7 stora sopsäckar med skräp + att det ligger en mängd saker i gamla kartonger o plastbackar också. Sedan slängde jag alla gamla väskor, säkert 10-12 st, gamla resväskor, sportbagar och ryggsäckar som aldrig används. Sparade bara en av varje sort nu.

Det här är lite av allt skräp det blev, ska köra det till tippen i veckan.






Nu har jag äntligen fått mina nya glasögon.Försökte ta kort på mig själv, men det är svårt att se naturlig ut när man håller kameran framför ansiktet, och blixten vill gärna blänka i glasen men de här är nog de bästa korten iaf.

           
De till vänster går i brunt och brons och är de som jag nog mest kommer att använda, för dem funkar också som solglasögon ute, och det kommer jag att behöva nu när det börjar bli vår och solen ska stråla från blå himmel varje dag (hoppas jag).

Nu har jag suttit och betalat alla räkningar på internet så nu är pengarna slut igen :(

RSS 2.0