Begravningen över

I går hade vi begravning i Danderyds kyrka. Det blev en annorlunda men jättefin begravning. eftersom ingen av oss är religiös ville vi ha så lite högtravande som möjligt. Det var en ung präst som var jättetrevlig och pratade precis som vanligt hela tiden. Kicki hade valt musik som mamma tyckte om så begravningen började med Änglamarken av Evert Taube.Veckan innan begravningen hade Kicki träffat prästen och berättat lite om mamma. Han hade då velat se ett foto och då fick han se ett från det hon var ung (pappas favoritkort). Han började sedan med att berätta om deras möte och att han hade tyckt att mamma hade så vackert hår på fotot och när han hörde att hon varit frisör och jobbat som perukmakare på operan så förstod han varför hon var så vacker i håret.Det soom var så fint med prästen var att han inte talade om henne som om han kände henne utan han refererade hela tiden till samtalet med Kicki (Kicki berättade för mig........). Det blev enkelt och personligt. Annan musik som spelades var En gång jag seglar i hamn och Höstvisa av Tove Jansson.

Som avslutning ska vi spela We´ll meet again, sa prästen, och sedan börjar klockorna att ringa. Då får ni resa på er och gå men ni kan också sitta kvar en stund om ni vill. Morfar tyckte att det kändes fint när han sa så och han var väldigt rörd efteråt. Förutom  alla i familjen ( Sten, Erika och Anna-Karins Janne fattades) var det morfars yngste bror Åke med sin Ulla, samt Anders svärmor Anna-Stina och hans svåger Bertil som var med. Dessutom närmsta grannarna Rune och Gudrun. Var lite kul att träffa dem eftersom jag var mycket hos dem och lekte med Janne och Matte när jag växte upp.

Efter kyrkan flyttade vi över till församlingshemmet där det var fint uppdukat med blommor och ljus. Vi fick varsin tallrik med tre små sandwichar och kaffe med prinsesstårta efteråt (morfars favorit). Vi satt en lång stund där och pratade. Det var trevligt för vi ses ju inte så ofta. Alla kusiner fick ju träffas (utom Erika tyvärr)  och det tyckte alla var kul.

Annika o Hanna hade iof träffat Martin o Johanna tidigare på dagen i stan men Anna-Karin, Magnus och Calle hade de ju inte sett på många år, bara umgåtts vis "nätet".

Idag skjutsade Hanna och jag upp Jon o Annika till Mörby där de tog tunnelbanan till T-centralen för att där ta Swebus hem till Gränna. Hanna och jag stannar här till på tisdag då vi har bouppteckning innnan vi åker tillbaka hem igen.

Efter begravningen igår föreslog jag att vi idag skulle åka till kyrkogården och tända ett ljus och titta på blommorna och ta lite kort på dem eftersom vi inte gjorde det i kyrkan. Först var pappa lite tveksam till det men idag ville han gärna det, så på eftermiddagen när det började skymma åkte vi dit. Det är ju alla helgons dag idag och därför var det mycket folk på kyrkogården som skulle tända ljus på gravarna så det var väldigt vackert. Morfar blev väldigt glad över attvi åkte dit och tittade. Han tyckte det var så fint med alla blommor och när vi tände ljuset blev han så rörd att benen började skaka på honom så Hanna fick stötta honom en stund innan han kunde sätta sig på en bänk bredvid.Han satt länge och tittade och vi tog en hel del kort så nu har han suttit framför datorn och tittat på bildspel på dem en lång lång stund, bildspelet gick i repris många gånger. Att vi tog kort blev han hemskt glad för och jag har lovat att göra lite kopior åt honom.

Nu har vi en liten kalvstek i ugnen och Hanna har gjort en potatisgratäng. Till det ska vi dricka lite rödvin och sen ska morfar få sig en liten Whisky efter maten. Det tycker han om.











Så här ser minneslunden ut. Där ska askan spridas för vinden. Mormor vill inte ha någon gravplats med sten på. Det var en vacker minneslund med en stor damm med blommor runtomkring.


Packat o klart

Jaha, det här blir sista inlägget på nästan en hel vecka. I morgon direkt efter jobbet (ca13.30) åker Jon och jag till Linköping o hämtar upp Annika och hanna ( som just har landat på Skavsta, och ska förhoppningsvis hinna med swebus till Linköping nu 19.55). Sen åker vi vidare till Enebyberg och morfar.Jag har lastat bilen med täcken, kuddar och handdukar. Väskan står nästan färdigpackad med kläder (lite kvar i tvättmaskin bara) och jag har letat fram hannas vinterjacka och lagt fram de kläder Annika ville ha med.
Jon behöver svarta jeans och ett par skor men det får vi köpa i Täby på fredag morgon. Begravningen är ju inte förrän kl 15 så vi hinner det.

Har bokat swebus till Jon o Annika som åker hem på lördag. Hanna stannar nog med mig tills på tisdag. Det är bouppteckning kl 13 sen åker vi hem direkt efter det.

Sten är ju hemma med hundarna och i morgon är han också hemma, jobbar distand då och då får vi också hem nya husvagnen. Den levereras från Valbo utanför Gävle där återförsäljaren vi köpte av på mässan har sin butik. Vagnen görs ju i Kristinehamn, sen kördes den till Gävle där den färdigställdes med de tillbehör vi ville ha samt städades. Vi hade skrivit i kontraktet att vi ville ha den levererad till Öggestorp där vår närmsta återförsäljare finns men nu ska en kille från Gävle köra ner den direkt hem till oss. det är väl bra service, eller hur?

Han ska starta redan kl 04.00 i morgon bitti och räknar med att vara framme hos oss vid 10 tiden. Sen skiftar han vagn och tar med vår gamla och kör sedan direkt tillbaka till Gävle igen. Tuff resa, är ju drygt 40 mil åtvardera hållet. Sten ska bjuda honom på lite fika iaf innan han åker tillbaka igen.

Blir spännande att se vagnen, om den är precis så som vi beställde eller om det fattas nåt, vi brukar ju alltid ha lite otur med sånt.Det blir svårt att behöva åka ifrån den direkt, behöver ju åka helst senast vid tvåtiden för att inte bli alltför sena upp till Stockholm,  men jag hinner ju iaf se den en liten stund, får titta mer på tisdag när vi kommer hem igen.

Till Erika igen

Kollade nu på 3:s hemsida och enligt den ska det ju var fritt när man ringer med abonnemang även i Australien. Kan det vara så att du ligger på fel operatör när du ringer? Du måste ju kolla att telefonen ligger i 3:s nät när du ska ringa hit. Förmodligen måste du leta upp det och ställa in det manuellt, det vet jag att Hanna ofta får göra när hon ska ringa.

Tror jag ska ringa till 3 och kolla varför du får betala

Varning till Erika

Erika, du ringer inte gratis från Australien som du tror. Det kom räkning från 3 idag och den var på 1031 kr. Det kostar både om du ringer och när du tar emot samtal. 6 mottagna samtal för 187 o 11 ringda för 612. sen har du fått betala 103 för 36 skickade sms (5 fria har du där).

Kan alltså vara läge att vara lite snål när du ringer och inte kallprata så mycket. Vill ju hemskt gärna att du ringer och jag hjälper dig gärna o betalar en del. Den här räkningen gäller ju bara sep ( ev till 9 okt då den är utskriven men det framgår inte riktigt) så du lär ju få en stor räkning till.


Räkor



Nån som är sugen på en räkmacka?

Den här hittade jag på Ica här i kungshamn. Köpte med mig 4 hinkar hem. Är lagom stora, 500 g så det blir precis lagom till ett gäng mackor eller en förrätt. Tänkte vi kunde ta med en upp till morfar o bjuda honom på. Resten kan va gott att ha under hösten, de håller ända fram till julafton.

Idag regnade det på morgonen så vi åkte in till Munkedal (3 mil) och kollade på en husvagnsfirma där. Skulle se om de hade det bordet som vi vill ha. De hade dem men det var alldeles för dyrt där, över 900 kronor. Har sett det för drygt 500 så vi letar vidare.

Sen åkte vi tillbaka ner mot Kungshamn o Smögen för att handla, men innan vi kom fram tog vi en avstickare ut på Ramsvikslandet. För att komma dit måste man åka en jättesmal bro över Sotekanalen. Ramsvik är en ganksa stor ö som är naturreservat. Längst norr ut ligger Ramsviks camping och vi åkte ditåt o tittade. Såg inte alls roligt ut. Campingen bestod mest av små stugor och husvagnsplatserna såg jättetrista ut, så dit behöver vi inte åka nåt mer. Däremot hittade vi en fin promenadväg tvärs över ön. Det var hedlandskap och klippor. Trots att det var blåsigt o kallt fick vi en fin promenad. Det brukade gå kor i området och det låg komockor överallt som Hugo och Viktor gärna ville tugga lite på så de fick många bannor, men tillslut lärde de sig att komockor inte är mat för boxrar.

Vi har bestämt oss för att åka hem i morgon lördag. Eftersom vi ska få den nya vagnen levererad hem nån dag nästa vecka behöver vi ha söndagen till att tömma och städa ur den här. Så, Annika o Jon, i morgon behöver ni inte tänka på att fixa mat, jag har med mig middag hem.

Bohus Malmön

I dag gjorde vi en liten utflykt till Bohus Malmön, en ö som ligger strax sydost om Kungshamn. Man fick åka färja dit. Den var lindriven och tog 10 min. När vi åkte så var det rått o kallt men när vi klev ut bilen för en liten promenad i själva samhället sken det upp och blev riktigt fint. Det fanns fina gångstigar längs med sjökanten efter klipporna men vi gick inte så långt på stigen eftersom det var blött på både bryggor o klippor och därför ganska halt. Det hade väl gått bra att gå där iof sig men inte med våra två draghundar, svårt att hålla emot när de drar och vi halkade till ett par gånger och fick vända ganska snart.


Vi tog sedan bilen och körde söderut på ön. Det var ett ganska häftigt landskap. Det var väldigt kargt och det såg ut som om man sprängt sänder klipporna, överallt låg det små klippblock. Vet inte om det blivit så av väder o vind eller om de var stenbrott som de brutit sten ur. Stora stora ytor var det i allafall. Såg lite ut som månlandskap. Lite här o där hade man sedan byggt hus i all sten. Verkade inte vara så mysiga tomter att bo på precis.

Försökte gånga detta på kort men perspektiven blir ju aldrig de rätt med en vanlig liten kamera.


Längst bort på andra sidan vattnet kan man skymta Kungshamn



Mitt i bilden ser man några vita prickar, det är hus.

Innan vi åkte hem tog vi en sväng ner till Smögens hamn och köpte fisk. Idag blir det musslor till förrätt och helstekt spätta till huvudrätt.

Efter fikat tog vi nyss en till liten vovvepromenad (blir många på en dag. Vi hart ju bara vintertältet med oss så ytan är inte så stor för hundarna så de behöver röra på sig ofta). En lagom promenad blir runt campingen och ner till Hovenäset, en pittoresk liten fiskehamn. Bron över näset är förresten Sveriges största valvbro (tog inget kort på den dock).





Två nyfikna hundar: Alldeles till höger om servicehuset, vid stugknuten, går idag två hästar

Färsk fisk, mums

Nu har vi åkt en liten rundtur här på Sotenäs. det är ett jättemysigt landskap här tycker jag, vägarna slingrar sig upp o ner för klipporna och husen som har mycket snickarglädje ligger huller om buller i byarna, inga raka kvarter här inte. Vi var bl a i Hunnebostrand som ligger knappt en mil norrut. Där hittade vi en liten liten fiskaffär precis vid vägen. De höll precis på att rensa upp torsk som  just landat med fiskebåten. Köpte också ett par havskräftor så ikväll blir det fisktema till middag. Finns nog inget godare än pinfärsk torsk bara vänd i stekpanna med skirat smör till.

Nu regnar det och är alldeles igenmulet så nu ska vi sitta och kura resten av dagen, läsa en bok, lösa korsord, kanske se på film. Köpte en påse lösgodis att smaska på till det. Pappa öppnade just en öl och det ska jag nog också, för ovanlighetens skull göra. Har ett par mörka öl kvar så det ska smaka bra. 

Vi gick o vi gick o vi gick.........

I går em skulle vi ta en liten kort tur i skogen (skog!!! lite risiga träd mellan klipporna). Vi tittade på spårkartan och bestämde oss för att gena lite. Det grönvita spåret som börjar vid campingen är 5.5 km långt och vi ville bara ta en kort tur så vi bestämde oss för att gena över via ett gulvitt spår. Dert såg lätt ut på kartan och skulle bli lagom långt. Vi hittade spåret och efter en stund kom vi in på det som vi trodde var fortsättningen på det grönvita.........men, det blev tydligen fel nånstans för rätt som det var kom vi fram till en väg och en massa nybyggda hus....hm.. var är vi????
Vi följde villavägen ner till en större väg vid vattnet. Efter lite grunnande förstod vi att vi hamnat på fel sida av Kungshman. Campingen ligger ca 3 km öster om samhälllet men nu var vi alltså på andra sidan, lite nordväst. Vi var tom på andra sidan om bron till Smögen, ganska långt hemifrån med andra ord.

Det blev mycket social träning för Viktor eftersom vi nu fick följa vägen runt och gå på trottoaren och på vägkanten med mycket trafik och människor.

Vår lilla korta eftermiddagstur blev till slut en lång promenad på drygt 8 km. Det var skööönt att komma tillbaka till husvagnen igen och det var två trötta och belåtna hundar som åt med god aptit och sov sedan hela kvällen gott i sofforna. Det var knappt att de ville ut o kissa för natten sedan. 

Johannesviks camping

Nu är vi i Kungshamn sedan i lördags. Vi är på Johannesviks camping och vi är nu i stort sett ensamma här, åtminstone i husvagn. Det står några vagnar uppställda och i helgen var några av dem befolkade, men nu när det är måndag är det nog bar vi som är här. Lite folk i konferens o stugor är det också men de ligger inte på samma område riktigt. Det är väldigt lugnt och skönt. Campingen är mycket välskött och det är fina , stora platser och jag kan tänka mig att det är fint här även när det är fullbelagt. Nu är det bara ett område precis innanför bommarna som ät öppet men det är helt ok så här års. Servicehuset verkar alldeles nyrenoverat och har toaletter och duschar som hör till nåt av det bästa vi sett.

Campingen består av flera områden som ligger utspridda mellan klippor och någon tv går därför inte att få in här. Fastliggarna har satt upp stora tv-master högt upp på klipporna så det ser ganska kul ut med alla stolpar som sticker upp överallt.

Det är väldigt mysig natur här, karga klippor och massor av små fina hamnar i varje vik med raddor av röda båthus. Annars är boningshusen mest vita trähus som lilgger tätt tätt ihop. Inga stora tomter precis och de kan inte ha så mycket plats att odla på och ha gräsmatttor eftersom allt ligger på klippmark.

Vi har ju Stens dator med oss med mobilt bredband och igårkväll kom vi på att det funkar utmärkt med web-tv, så idag åkte vi in till centrum i Kungshamn och köpte sladdar och kopplade ihop datorn med tv:n så nu kan vi se datorn på tvskärmen, perfekt.

Kungshamn  och även Smögen, där vi var igår är två små mysiga städer med många små fina hus på klipporna. Det är många små smala gränder som slingrar sig lite hur som helst, pittoreskt och annorlunda.

Idag har vi också letat upp en zoo-affär. Igår när vi gick i skogen (många små vandrigngspår finns precis vid campingen) kom det en tjej med hundar efter oss och då vände Viktor och korsade Hugos flexikoppel så det ryckte till och gick av, Dåligt, de ska ju hålla för 50 kg hund och tåla lite ryck tycker man. Nu har vi i allafall fått tag på ett nytt, men med band istället för snöre, så vi får se om  det håller bättre.






Söt campinghund (försökte fånga även Hugo, men han ville inte vara med på bild)


Datanörd!!!!!!

Efterlängtad semester

Äntligen fredag em och SEMESTER. En hel vecka ledigt blir det.
Sten och jag + hundarna åker i morgon bitti till Kungshamn o Smögen med husvagnen. Det ska bli såå skönt.

Bara koppla av, läsa böcker, se på film,promenera bland klipporna med hundarna, umgås, kanske ta ett alfapet eller en omgång TP, äta god mat och dricka gott vin, espresso och en god whisky och kanske en bit choklad efter maten, mmmm. Väderprognosen är kanske inte den bästa, kallt och risk för snö, åtminstone de närmsta dagarna. Nu t.ex regnar det för fullt, men det gör inget. Kan vara mysigt ändå att sitta i husvagnen och kura.

Men, innan dess ska det tvättas (har en tvätt i maskin och en i tumlarn), packas, handlas mat (både till oss och till Jon som ska vara själv hemma), handlas på  systemet, handas på apoteket, beställa blommor av Mia o Lotta till begravningen, tona håret (håller på med det nu), köra upp bilen till Statoil ( lämnar den där till Annika så slipper vi hämta henne när hon kommer från Linköping) och slår två flugor i en smäll när vi tar en promenad därifrån med hundarna.

Sen ska Sten hinna med att hälsa på Tycho också innan det är dags att äta när Annika kommit hem. Ikväll blir det hemgjord pizza ( fast jag fuskar och provar färdig deg som bara ska rullas ut på en plåt).

Modellskola

Idag har jag, tillsammans med all personal på hela enheten, från förskola till högstadiet, varit på informationsmöte i den nyöppnade skolans aula. Det var våra folkvalda politer i skolnämmden som skulle informera oss om de kommande 5 åren på vår enhet.

Vi har blivit utvalda att bli modellskola. Den första i hela sverige. Kommunen ska tillsammans med Högskolan starta ett projekt där vi ska stå modell för hur en extra bra skola ska vara. Det hela startade med att Tomas Krokmark, professor på högskolan, kom med en vision om hur han anser att en perfekt skola ska vara, för att kunna tillgodose varje enskild elevs behov, och nu ska vi alltså få vara med och skapa denna nya skolmodell. Visionen är att alla pedagoger ska få individuell kompetensutveckling under 5 år upp till magisternivå. Var och en ska ta till sig av ny forskning och var öppen för att ta till sig nya arbetsmetoder för att nå så höga mål som möjligt vad gäller alla barns utveckling och lärande.Högskolan ska stå för utbildning och den ska ske här på skolan med föreläsningar etc så vi ska inte behöva åka in till stan.

Exakt hur detta ska gå till är inte klart ännu, och det var inte mycket frågor som politikerna idag kunde ge svar på. Det politiska beslutet var faktiskt inte ens klubbat ännu men redan igår gavs presskonferens och det var ute på lokaltv så att projektet ska genomföras råder tydligen inget tvivel om.

Att detta var på gång visste vi i och för sig redan eftersom nyheten läckt ut i tidningarna redan för ett par veckor sedan, och det fick politikerna mycket ris för av oss. I en artikel har det nämligen stått att personal med lägre utbildning skulle bytas ut men de bedyrade att det inte kommer att bli så utan den peronal som finns idag blir kvar och det är den som ska vidareutbildas till att bli "spetslärare".

Det som jag tyckte kändes positivt var att en del i det hela skulle vara att utveckla det pedagogiska arbetet med datorer så där har jag ju redan ett försprång genom mina 47( gamla systemet)högskolepoäng i IT-pedagogik.

jag tycker det här ska bli jättespännande, men det kändes som om många var skeptiska till detta eftersom det kommer att ställas stora krav på var och en. Även elever o föräldrar kommer det att ställas krav på i form av kontrakt där alla förbinder sig att göra sitt bästa för att uppnå resultat.

Det som känns lite jobbigt är att hela skolledningen ska bytas ut och det är alltid jobbigt att behöva byta chef och bygga upp ett förtroende till, men som sagt, det ska bli mycket spännande att se vad det ska bli av detta.

För Grännas del kommer nog detta projekt att innebära en hel del publicitet, inte bara i Jönköpings kommun utan i hela landet.

Adam, hundälskaren

För en stund sen ringde Adam på dörren och frågade om han fick gå ut med  hundarna. De har ju inte fått promenad sedan i söndags eftersom Sten är borta och Jon är sjuk och gå själv med båda är helt omöjligt, så jag blev förstås jättetacksam. Helst ville han gå med båda så jag frågade om han hade nåt emot om jag följde med och det hade han inte.

Det blåser småspik så vi gick övre vägen bort till sortergården och tillbaka efter stranden med vinden i ryggen. Riktigt skönt fast det blåser för solen skiner och det är inte alltför kallt idag.

Nuj ska jag strax tillbaka till jobbet igen. Vi har husmöte mellan 17.30 till 19.15. Surt men ändå skönt att det inte är längre. Egentligen får vi inte hålla på längre än till 19 men vi tummar på reglerna en kvart. Man ska ju enligt EU regler ha minst 11 tim vila mellan arbetspass och eftersom förskolan öppnar redan 6 på morgonen så får man inte hålla på senare än 7 på kvällen. Det är bra med lite EU regler ibland.

Dålig service.

Idag kom jag hem kvart i sex och skyndade mig till apoteket innan 6, men det var stängt. De stänger redan kl 5 alla vardagar och har heller inte öppet på lördagar. Snacka om service, hoppas det blir bättre när apoteken inte blir statliga längre.

Att jag skulle till apoteket beror på att Jon är sjuk, han har huvudvärk, yrsel och lite feber ( och ingen aptit, så han är riktigt dålig). Han kände av det sent i söndagskväll och igår sov han nästan hela dagen, åt ingenting och somnade för natten vid 6-snåret, vaknade till strax före 12 och ville ha huvudverkstablett. Letade igenom hela huset och hittade till slut en endaste liten Ipren i min neccesär. I morse kom jag på att jag sett ett paket i Hannas rum så jag tog upp ett par. Det var några röda kapslar. Nu när jag kom hem ville han ha några andra, de röda var inte goda tyckte han. Jaha, tänkte jag, man brukar ju inte känna så mycket smak på huvudverkstabletter.......men han hade trott att man skulle suga på dem, å det var kanske inte det bästa.

Aja, nu får han klara sig med dem tills i morgon iaf, så får jag göra ett nytt försök med apoteket då.

Lite synd om hundarna nu också. Visserligen har de sällskap hela dagarna men de får ju ingen promenad på nästan hela veckan om inte Jon blir piggare eftersom jag inte klarar att gå med båda två ensam. Sten är ju i Östersund och kommer inte hem förrän sent på torsdag kväll.

Trevlig kväll trots allt.

I går hade vi en trevlig kväll trots allt. Anders ringde på em och hade tagit med sig morfar hem till sig. Han ska stanna där till vidare. Det känns tryggt att veta att han har folk omkring sig nu. På måndag skulle Anders ha kontakt med Danderyds  sjukhus ( det är dit de körde mormor) så får vi se hur vi löser det praktiskt för morfar sedan. Blir väl svårt för honom att kunna bo kvar i huset själv kan jag tro.

Annika, Adam och Jon åkte in på Hocky. HV-Timrå. De var glada när de kom tillbaka för HV vann med 6-4. Sen  satt vi i köket och åt fläskfilegryta med pressad potatis. Jon och Adam hade ätit hamburgare på matchen så de var inte så jättehungriga. Ute blåste det och störtregnade  hela dagen så det kändes bara mysigt att få krypa in och sitta i köket och äta med massor av tända värmeljus. Har ju ätit i uterummet ända sen maj, men nu är det nog definitivt slut med det för i år.

Efter maten skulle Adam och Annika gå iväg, hade tänkt hyra film, men klockan gick så när det bara var en kvart kvar tills konsum stängde bestämde de sig för att sitta kvar i köket och tjöta med oss istället.
Vi satt länge länge och pratade (gick åt en del vin, öl och Whisky, cola till Annika). Ingen tv på hela kvällen blev det, skönt.

Försökte få tag på Erika hela dagen men det gick inte att få kontakt med hennes telefon, skickade ett sms om vad som hänt och idag ser jag på hennes blogg att meddelandet gått fram iallafall. Gjorde ett nytt försök att ringa men det funkar inte idag heller.

Mormor (mamma) är död

På förmiddagen ringde Anders (brorsan). Pappa hade ringt honom strax innan, han hade hittat mamma död på golvet bredvid hennes säng. Antagligen hade hon stigit upp för att gå på toa och ramlat ihop. Känns lite konstigt men det var ju egentligen väntat med ett sådant samtal förr eller senare. De är ju över 90 alla våra gamlingar. Hon fyllde ju 90 i Juli och pappa 93. Tycho fyllde 91 samma månad. Pratade med pappa strax efter att Anders ringt och han lät ganska lugn tycker jag. Läkare hade varit där och han väntade på att de skulle komma en bil och hämta henne. Konstigt att ingen stannat hos honom tills bilen varit där tycker jag, men känner jag honom rätt har han säkert tackat nej till ett sådant erbjudande. 

Känns också bra att det gick så fort, hon var ju inte sjuk utan relativt pigg in i det sista. Måste vara bästa sättet att få sluta på, att bara ramla ihop.

Anders skulle åka över och titta till pappa nu. Frågade om jag också skulle komma men han tyckte inte det var nödvändigt så jag avvaktar tills Anders hör av sig igen så får vi se hur jag gör. Kicki (syrran) är inte heller hemma, hon är i Barcelona med Anna-Karin och kommer inte hem förrän om en vecka. Det är ju ganska typiskt att det händer då, hon som bor bara några kvarter bort, och nästan tittar till gamlingarna varje dag.

Hade bilen vart ok hade jag nog åkt men den är ju som bekant inte helt ok. De hittade inget fel på verkstan i fredags men elen är fortfarande inte ok. Lampor lyser och bilen har knappt någon tomgång så den stannar då o då (4 gånger bara till ICA idag) när man släpper på gasen och det känns inte som om jag vill åka till Stockholm med den så. Blir en ny vända till verkstan på fredag igen.
Funderade på Swebus också men eftersom Sten är borta nästa vecka på jobb skulle jag vara tvungen att ta med hundarna och det funkar ju inte så bra på buss precis.


RSS 2.0