Ingen tur med bilen

Förra veckan skrev jag om bilen som var på verkstad och dörren som vi aldrig fick. Igår var bilen på verkstad igen för att att byta dragkrokskopplingen från 7 till 13 polig, för att passa till nya husvagnen så småningom. Först frågade vi på Nybergs ( som är Fords huvudverkstad) och var dem som också skulle fixat dörren. De var så himla dyra, skulle ha runt 3000, så Sten kollade istället med Mekonomen ( de som gör så mycket reklam i TV att de har så bra priser och service). Där var de 1200 (tror jag) billigare så igår var det dags så Sten tog in bilen på morgon och hem den på kvällen igen.

Men, tror ni att den funkade? Nä, så klart inte.

När han körde hem började varningslampor lysa en efter en och farthållaren funkade inte heller så hur de kopplat strömmen vete katten. Typiskt att det alltid ska krångla. Nu måste bilen in till stan igen, dels till Nybergs för dörren(när nu det blir av) och dels till Mekonomen för att få elen till kopplingen fixad. Vet ju inte varför alla varningslampor lyser, om det är någon felkoppling som slår ut t.ex bromsar eller löser ut krockkudden när man kör eller nåt. Vågar nog inte köra bilen innan det är fixat.

Flitig!

Idag har jag varit duktig och frostat av frysen, gjort rent kylskåpet och bakat. 12 limpor  blev det. Nu väntar jag på att maten ska bli klar, det blir schnitsel Cordon Bleau(eller hur det stavas)panerad schnitsel fylld med ost,skina o senap och till det ska vi ha ungstekt potatis med vitlöksmör. Åsså lite vin förstås


. 

Golf!!!!!

Nu har jag spelat golf för första gången i mitt liv. Vi har haft personalvårdande dag och provade då på att spela golf på Skinnarebo golfbana. Vi var 16 st nybörjare (förutom en av våra kockar som nästan är "proffs" dvs spelar golf på all ledig tid) fick börja med att "slå ett par hinkar" och en ung liten golfspoling (kallades visst för pro) drog väldigt väldigt snabbt för oss hur man skulle hålla i en klubba. Sen gick han en runda o kollade in oss innan han lika snabbt talade om hur man skulle stå och slå. Lyckades faktiskt slå iväg bollen iaf 50 m, inte illa.





Jaha, sa han efter knappt en tim, nu får ni gå ut och spela. Jaha, vardå ,hurdå, klubbor, Ehh??? Vi stod där som frågetecken allihop. Han kom ut med fyra golfbagar och sa, här har ni varsitt klubbsett, sen drog han. Vi skulle spela i lag 3-4 pers nåt som hette scrambled på en 9-hålsbana. Till slut fick vi klart för oss att det innebar att man skulle gå efter den som sköt (slog heter det visst) det bästa slaget, dvs om vi var 4 som slog varsin boll fick alla slå slag två från den boll som låg bäst till.
Hur klubborna skulle användas fick vi aldrig klart för oss så vi fick helt enkelt prova oss fram, den enda klubban som vi använde på rätt ställe var antagligen putten som var enkel att känna igen efterson den såg helt annorlunda ut.



Jag spelade med mina närmsta jobbarkompisar Amie, Lena o Tebba och vi var väl så där mottligt motiverade och skrattade nog bort den mesta av tiden så resultatet blev väl inte det bästa precis (ska jag vara ärlig ändrade vi nog på reglerna lite då o då också eftersom vi var så hungriga och gärna ville bli klara så fort som möjligt).
Vi hade också bestämt att vi skulle till IKEA efteråt och handla lite till jobbet, och jag sa att jag måste vara i Gränna senast 14,30 för hundarnas skull, så sista banorna hafsade vi över rätt snabbt.





Efter golfen skulle vi äta mat på golfklubben. Vi var tvugna att vänta tills alla fyra grupperna var klara med golfen och alla var jättehungriga. Vi hade trott att vi skulle få fm fika innan vi började spela men det fick vi inte så vi såg verkligen fram emot maten som vi hört skulle vara bra på restaurangen. Men, vilken besvikelse, det var pyttipanna. det är ju gott om den är hemlagad men det var sån där färdig, svampig sak så när jag såg den kände jag bara att nää, det här vill jag inte ha. betsämde mig för att bara ta lite sallad o äta när jag kom hem.

När jag stod i kön och precis skulle plocka till mig grönsaker ringde mobilen, det var Erika. Samtalet trycktes bort när jag skulle svara men jag ringde upp henne igen, då säger en dryg typ  bakom disken, det är mobilförbud här. Jag bara blängde på honom. Sen skulle han ställa en tallrik pyttipanna på min bricka och när jag sa nej tack fnös han åt mig. Trevlig personal på det stället. Jag ställde ner min bricka och gick ut i hallen där jag pratade en lång stund med Erika innan jag gick tillbaka och åt upp min sallad (tomat, kalla ärtor, gurka coh salladsblad men nån dressing, mmm stor salladsbuffé)

Oj, det blev mycket negativt det här men vi har iaf skrattat mycket och fått mycket motion o frisk luft (blåst mycket idag). Det är säkert jättetrevligt att spela golf och skulle kanske kunna tänka mig det nån gång men som arrangemang är jag ganska besviken på detta. Trodde vi skulle få mer instruktion och hjälp av golfpron, att han kanske skulle gå med ut på banan o ge tips och råd, Nu kändes det mest som om han tyckte vi var ett gäng vimsiga kärringar som han ville bli av med så fort som möjligt.

Nu har jag äntligen fått lite kaffe i mig och väntar på att Jon ska komma hem från skolan så att jag kan åka och handla lite. Vill inte lämna hundarna ensamma hemma en gång till idag. Blev ju rätt många timmar men de hade faktiskt (läs Viktor) inte gjort ett enda litet bus idag. Han tyckte kanske att det räckte med det han gjorde häromdagen.


Ja det är köksbordet. Familjealmenackan lyckades jag reparera med hjälp av vår spiralmaskin på jobbet men telefonkatalogen finns det nog inget hopp för.  Den stora gröna vattenkannan kan vi nog också glömma, är för stora hål för att kunna laga.


Skyller förstås bara på Viktor men jag kom faktiskt på Hugo med att ligga i soffan och gnaga på en bläckpenna i förrgår, han är kanske inte så oskyldig som han verkar.
 

Halv storm, nästan.

Åhh, läste just på Erikas blogg om hur varmt och skönt hon har det i Australien. Det är lite motsats till det väder vi har här idag. Ganska varmt men det blåser nåt infernaliskt. Var på utflykt med 5-åringarna på jobbet idag och gick ner till norra stranden.  Det blåste från sydväst som vanligt och gick rejält med vita gäss på sjön. När vi gick hem över campingen var det sån motvind så man fick böja sig framåt när vi gick och ibland kändes det som om vi tog två steg fram och ett bakåt.

Borde ta en promenad med vofflorna nu men det småregnar  lite och det verkar inte som om jag kan locka med mig Jon ut så vi får nog hoppa över idag. Sten har åkt till Gotland så idag har vi en väldigt liten familj.

Igår skulle vi fått en ny dörr till bilen så Sten tog in den till verkstan som det var bestämt, men dom hade tydligen schabblat bort det hela och hade ingen dörr. Skyllde på att försäkringsbolaget och att de sedan hade glömt att ringa o avboka tiden, så Sten var så där lagom glad på dem när han kom hem. Typiskt verkstäder.

Resten av veckan ska vi vara kattvakter till Emil och Stina. Andrea ska åka till Åre Onsdag - Söndag och kan inte vara i Erikas lägenhet och katterna då. Annars verkar det som om hon trivs ganska bra med att flytta hemifrån. Får se om hon får blodad tand av detta och skaffar sig en egen lägenhet så småningom.

Nähä, nu ska jag ta och röja upp lite efter Viktor. Han vill nog lära sig att läsa för igår försökte han med telefonkatalogen och idag var det en campingtidning samt en HM katalog. Mycket papperskräp blir det, men det är ju i allafall billigare än glasögon och digitalkameror. 

Får väl börja blogga igen nu då.

Har precis släppt av Annika och Hanna vid Galgen, där de hoppade på bussen till Linköping. Annika har ju varit där en månad nu och Hanna åker tillbaka till Chester i morgon. Hon följde med Annika och sover hos henne för att ta flygbussen till Skavsta i  morgon. Så, nu blir det tomt ( bara Jon kvar)här hemma ett tag igen. Annika kommer ju förstås hem i stort sett varje helg och Hanna ska bara vara borta 5½ vecka nu så det är ju inte så länge. Hon har studievecka i början av november och vill inte stanna i England då.

Så, nu får jag skärpa mig och börja blogga igen så att tjejerna kan hålla lite koll på vad som händer här hemma.

Erika ringde i morse och det verkar som om hon bara har det bra i Australien. Nu var de 60 mil in i landet i en liten stad som heter Longreache. Slog upp det på Google earth. Kunde till o med se hur hotellet ser ut, ganska coolt. Fast hon är så långt bort känns det inte så när man kan följa henne på nätet och prata som vanligt i mobilen.

Veckan som gått har det varit sommarväder om än kyligt på nätterna men nu verkar det som om hösten kommer för det började regna för en stund sedan. Fast det är ganska skönt. Man kan t.ex plocka svamp. Det gjorde vi igår. Sten,jag, Hanna, Annika och Adam gav oss ut en sväng, åsså hundarna förstås. Vi gick till vårt vanliga ställe och rätt som det var var Adam borta, vi ropade o ropade men inget svar, så till slut ringde Annika till honom ( hur kunde man klara sig utan mobiler förut), då hade han gått lite högre upp än vi andra och hade inte tänkt på att hålla kontakt, men han hittade som tur var ut till vägen och kom snart tillbaka till oss.
Vi hittade inte så jättemycket men det blev i allafall några påsar i frysen och i kinagrytan vi hade till middag. Vi hittade mer för några veckor sedan men det har nog varit lite för torrt nu.





RSS 2.0