Igen!!!!!!



Valpen börjar bli dyr i drift, ett par glasögon var tredje vecka. Och varför bara mina??????

Visserligen hade jag tänkt köpa ett par nya läsglasögon också, men kanske inte riktigt ännu. Som tur är har jag hittat ett par gamla glasögon (6-7 år) så jag kan åtminstone klara mig hjälpligt att läsa fast lite suddigt blir det. Men hoppas, hoppas mina nya hinner komma till fredag

Nästan tomt

Nu är farfars hus nästan tomt. Alla skåp och garderober är tömda + alla bokhyllor, dvs allt som skulle slängas är slängt, och allt som gick att spara är sparat och uppdelat. Dessutom hann vi med att slänga en del gamla möbler på tippen.

Nu är det bara en del pärmar kvar i farfars kontor som ska packas ner, där får vi ju inte slänga nåt. han har mängder med foton, både i och utanför album och hittills har vi fyllt nästan tre flyttlådor med bara det. Sen är det en massa andra pärmar med alla möjliga gamla papper som också måste sparas, han kan ju komma på iden att fråga efter de och då får vi ju inte ha kastat det.

Vi får arkivera dem hemma här hemma så länge. Måste bara röja här först för att få plats med dem, suck, under trappen o korridoren t.ex finns ju en del del gammal skit att slänga. Vi får inte bli som farmor o farfar, spara allt utan att någonsom slänga.

De stora bokhyllorna i rummet tänker vi nog ta hem några sektioner av, är ju massiva ekhyllor och det känns lite konstigt att slänga dem på tippen. Bättre att byta ut Hannas vita spånplattehyllor i källaren kanske eller om de får plats på väggen där tv:står. De har ju lådhurtsar i botten så man kan ev ställa två höga och en låg så blir det som en tv bänk. Vi har ju mycket böcker så hyllor är ju aldrig fel.

En rolig sak hittade jag i källaren i Mellby. En gammal kokbok från 1835. Den är skriven i gammalsvenska och ser nästan handskrivet ut (fast det är tryckt) Massor av gamla roliga recept men inga mått på någonting, bara ingredienserna. Erika och jag satt i lördagskväll och läste i den efter maten och det var länge sedan vi skrattade så. Vi föreslog Jon och Sten att vi skulle ha ett 1800-talstema nån helg, men dom var inte så pigga på det när de hörde namnen på maträtterna. Vad sägs om  färserade oxgommar till huvudrätt och rispudding med njurtalg till efterätt. Smaskigt va!!!!

Det  finns också förslag på menyer om man skulle ha idetorka inför middagen.

Så här kan en en STOR middag ut

Rökt ål eller inlagd färsk lax
Köttrulleter med vindruvor
Förlorade ägg med grädde
Gul buljong 
Jäst mjölk ( tror jag det står, svårt att tyda de gamla bokstäverna)
Kokt skinka
Biff på Kalv
Svartrötter
Braxen med rött vin
Sparris
Kokta hjärpar med ostron
Citronpudding med äpplen
Stekt kalkon med div sallader
Glasskaka
Röd hjortrongele
Äppelvinsgele
Krokan
Syltskålar med två sorters snittar
Fruktkorgar och konfekt

Den här middagen borde man väl bli mätt på, eller vad säger ni?

Vill ha mina glasögon - nu!!!!!!!

Åh, vad trött jag är nu på att vara utan ordentliga glasögon. Nu får jag hela tiden hålla på o ta av o på mina gamla läsglasögon som dels är för svaga och dels har en båge som är halvtrasig, så böjer jag mig framåt så åker bågen av. Speciellt jobbigt på jobbet där jag ofta får böja mig för o hjälpa nån unge med nåt. Hoppas att de håller fram tills jag får mina nya (till nästa helg hoppas jag) så jag inte tappar dem i asfalten eller nåt så de går i kras.

Mina nya ja, skulle ju skickat efter på internet men när jag var hos optikern i söndags lyckades de övertala mig o beställa nya hos dem. Skulle bli så mycket bättre med specialglas  med bredare synfält för läsning och avstånd och funka bättre vid datorn o tunnare plast tunnare och jag vet inte allt vad de var. Och när jag ändå höll på beställde jag   fotokromatiskt glas (mörknar i solen som solglasögon) och antireflex och  det har jag faktiskt saknat på mina gamla. Dessutom ingår två glasögon i priset, kan ju vara bra (med tanke på Viktor).

Men. men...........kostar det så smakar det, blir drygt 3000:- dyrare än internet.

Nu har äntligen farfar skrivit på kontrakt till mäklaren så nu ska huset förhoppningsvis snart vara sålt. Han tyckte ju vi skulle sälja på Blocket. Han tyckte det var för dyrt att betala 5% till mäklaren men Sten ringde Lena och lyckades pruta ½%  så då gav han med sig till slut. Nu är huset nästan tomt så när som på  alla möbler. En del ska få vara kvar till visning. Lena ville också ta dit homestailing för att få lite tips. 

De är söta när de sover!!!!!










Nattgäst

Den här veckan har skolorna sportlov och det är ganska skönt för då behöver inte hundarna vara ensamma så länge. jon är ju hemma. På jobbet är det också skönt eftersom många barn är lediga. i min grupp har vi bara 6-7 barn under hela veckan. Många personal har också tagit semester så Andrea jobbar hela veckan hos oss (inte på min avdelning dock). I dag stängde hon och börjar tidigt i morgon så hon sover över hos oss idag.
Nu sitter hon och läser tidningen.



Idag har det kommit glasögonbågar (två st) på posten. Tänker betsälla nya glasögon på nätet precis som jag gjorde sist. det funkade ju bra trots att optikern då protesterade och tyckte att man istället skullebetala 6000:- för ett par hos dem. Mina gamla gav jag 1100:- för för nästan 3 år sedan så lite dyrare är det väl nu antar jag. Har skickat efter prover från fyra olika företag och sedan ska jag till A6 på söndag och göra synundersökning, så jag hoppas att alla prover kommer innan helgen så jag kan beställa sedan. Det tar ju ca två veckor att få de färdiga glasögonen sedan. Jag som har panik över att vara utan redan efter två dagar. Måste ju ha glasögon för att läsa så det är ett evigt plockande av o på med dem. Kan ju inte ha dem på hela tiden för då blir det alldeles suddigt på håll, jobbigt jobbigt. Igår glömde jag dem dessutom på jobbet så jag fick åka tillbaka o hämta dem.





De här två bågarna har jag hittills att välja mellan.

Ångerfull valp?




Skräp skräp skräp (och lite roliga saker)

Den här helgen har vi röjt en massa i farmor och farfars hus. Vi har slängt en massa,massa skräp. De sparade på allt. Hur mycket gamla gardiner, handdukar och dukar som helst. Lite tog vi hand om men det mesta blir till att slänga. Rensade i lådor med gamla tidningar, kuvert. papperark, band, vykort och gratulationskort etc etc men alla foton och album stuvade vi ner i kartonger, det får Sten o Stefan gå igenom senare någon gång. I köket rensade jag och Erika i alla skåp och tog hand om lite porslin vi tyckte var fint. Se Erikas blogg, där finns lite bilder.

Långt upp i ett av skåpen i köken hittade vi den här udda skålen, tänkte först slänga den men såg sedan att det är en skål från Upsala Ekeby så den tog vi hem. Erika o jag har letat lite på nätet idag och den är från 40-talet av en designer som heter Anna-Lisa Thomson. är väl inte värd så mycket men lite kul ändå. Det är en blomsterskål med lös insats där man ska sticka in blommor.



Sedan tog jag också hem farmors knyppeldyna, lite kul minne att ha eftersom hon knypplade så mycket på  den. Men, den roligasgte är nog den lilla knyppeldynan. Har aldrig sett någon så liten innan och jag vet inte om hon använde den eller om den mest var till prydnad, men visst är den söt.


Slut på lugnet

Idag har Viktor gjort sitt första riktiga bus så nu är det slut på lugnet. Han har tuggat sönder Hugos stora fina säng (han kunde väl åtminstone valt sin egen). Ett hörn är helt trasigt, skumgummi i småbitar och tyget sönderslitet. Men men, det var väl väntat. Att han skulle växa upp utan att förstöra nåt var väl en utopi.



Ångerfull valp

Årets husvagnspremiär

Jaha, då var 2009 års husvagnssäsong invigd. Vi (bara Sten o jag) åkte i torsdag em ända till Rosenlunds camping (hehe). På jobbet skrattade de åt mig men det spelar faktiskt ingen roll hur långt man åker så här års, är skönt att bara komma bort ett par dagar och inte ha några måsten som ska göras (tvätt, städning och sånt tråkigt).

I fredags tog vi en sväng till Öggestorp för att se om de hade några fina husvagnar utställda där. Vi blev ju lite sugna på Cabby när vi var på Elmia i höstas så nu ville vi kika lite närmare på den men den modell vi är intresserade av fanns förstås inte i utställningshallen, där stod bara några stora 7 metersvagnar.Tog en broschyr i allafall. Inte för att vi tänkt byta vagn nu men det är alltid kul att drömma lite. Sen skulle vi till Coop o köpa fisk och granne med A6 ligger HTH kök. Blev en sväng dit också. Nytt kök ligger ju inte allt för långt bort i tid och det är aldrig fel att samla lite ideer. Mycket snyggt fanns det och de bjöd på gott kaffe.

På em gick vi till Rosenlundsbadet och simmade ett par hundra meter innan vi avslutade med ett besök på relaxavdelningen. Deras ångbastu är häftig att sitta i. Ser ut som en kupol med diodlampor i taket som ändrar färg hela tiden. Jätteskönt.
På kvällen åt vi hummer och färsk hel rödspätta och drack champagnen till som vi fick av Martin på nyårsafton, den var jättegod. (Såg i tidningen sedan att man inte ska köpa rödspätta eftersom den är utrotningshotad och inte fångas på bra sätt).

På lördagen åkte vi först o handlade på Maxi och eftersom vi fått blodad tand på kök tog vi en saväng till Severins och kollade in deras utställning av Ballingslövs kök. Så nu har vi ännu mer ideer i huvudet. Vill ha nytt kök nuuuu......

Sen trotsade vi kylan och tog en långpromenad efter stranden in till stan där vi tog en fika på Wienerkonditoriet. Kaffe och årets första semla avnjöts med levande pianomusik i bakgrunden. Långpromenad tillbaka för en stillsam kväll med oxfile ,råstekt potatis, hel stekt tomat, vitlökssmör och sallad. Till efterrätt blev det stekta bananer och glass (köpte sista paketet i campingens affär och det var nog en rest från förra året, för glassen var alldeles isig, blev nästan som sorbet).
Till sist blev det film på tv:n. Den gröna milen med Tom Hanks. Men, den är så himla lång så vi orkade inte titta klart utan stängde väl av när det var nån kvart kvar. Då hade både Sten och jag slumrat till flera gånger och eftersom vi sett filmen tidigare kunde vi ju slutet ändå.

RSS 2.0