Lite uppdatering!!!!!

Ser att det var ett bra tag sedan jag skrev nåt nu så jag får väl uppdatera lite. Känns ju inte lika angeläget att skriva nu när sommaren kommer och både Hanna och Annika är hemma från England. Fast Annika är ju inte hemma just nu, åkte ju tillbaka till Portsmouth i torsdags för att göra exams nästa vecka.

Sen kommer hon hem igen den 6 juni och för att hon ska få med sig så mycket som möjligt hem så ska jag åka dit på torsdag och hjälpa henne . Blir lite impulsresa men när vi kollade hur mycket det skulle kosta att skicka ett stort paket med bl.a.kurslitteratur som hon inte vill kasta så blir det ung lika billigt för mig att åka dit. Då kan jag också hjälpa henne att städa och tömma rummet medans hon gör sina exams, sen slipper hon ju åka ensam och ta sig genom London med tunga väskor. Snabbresa blir det, dit på torsdag och hem på lördag.

Veckan därpå blir en riktig glidarvecka. Jag ska vara ledig på måndagen som komp för att jag ställde upp och jobbade på min lediga fredag i går. Vi har kaos på jobbet för jämnan nu känns det som med nästan halva styrkan sjukskriven, ledig mm och nästan inga vikarier, så jag lovade att jobba fredagen om jag fick måndag ledig istället, och det har jag blivit lovad vare sig det finns vikarie eller ej.

Sen jobbar jag som vanligt tisdag -torsdag då jag slutar vid ett och då åker jag till stan o hämtar upp Sten  för att sedan åka vidare till Göteborg där vi ska tillbringa 4 hela nätter,torsdag till måndag, på hotell mitt i stan. Det ska bli såååå skönt. Att bara få gå omkring o mysa o leka turist, flanera på stan, äta på restaurang och sova länge på morgnarna innan man går ner o äter hotellfrukost. Och bäst av allt, inga hundar i sängen som tar plats.

Sen är det ytterligare en vecka med bara tre dagar att jobba innan det är midsommar. Ska väl inte göra nåt speciellt då, men både Hanna och Erika ska vara lediga så vi får väl fixa lite sill och lax mm tills Annika slutar jobba . Sen fyller Erika år på söndagen så det blir till att baka tårta.


Segt segt

Jaha, då har vi klarat av handledarkursen. Fy vad segt det var. det var inte slut förrän klockan nästan var kvart i nio och inte gav det speciellt mycket. Han, Jocke (tror jag han hette), försökte väl hålla tempot uppe men det verkade som om alla som satt där mest väntade på att få gå hem. Han slängde ut frågor hela tiden men nästan ingen svarade frivilligt så det blev nästan pinsamt tyst ibland så man kände sig tvingad att svara.

Han gick igenom lektion för lektion vad man ska träna på o hur de gjorde på bilskolan. Allt står att läsa i en bok vi fick så det kändes lite onödigt att tillbringa nästan 4 tim på detta. Kan tänka mig att de som ska övningsköra med någon för första gången tyckte det var bra men för oss, 4:e barnet.......nä, kändes mest dyrt och onödigt. Först 1500:- för kursen, sen 220:- för Jon för ett körkortstillstånd och 170:- st för Sten o mig för handledartillstånd. Dessutom en synkonroll hos optikern, så det blir nästan 2500:- innan han ens kan sätta sig bakom ratten. Boken med lektionsupplägg kan väl kanske vara till nytta så man tränar lite i rätt ordning men då gäller det att vara diciplinerad och verkligen gå in för detta och det känns väl inte så aktuellt just nu när det är två år kvar till Jon får ta körkort. Får väl se hur det blir, men det är klart, följer man kursupplägget  kan man säkert spara in några körlektioner.

Äntligen

Nu funkar äntligen internet och telefonen igen. I fredags var det ett ordentligt åskoväder som slog ut stora delar av telelinjen här i Gränna. Konstigt nog funkade allt precis efteråt o hela fredagskvällen men på lördagen var allt dött. jag märkte inte det förrän Erika ringde på mobilen o frågade om vårt internet funkade, för hennes var helt dött o tydligen hade de som har Glocalnet problem också att få igång sina datorer.  Jag testade men det var helt dött och därmed hade vi ingen vanlig telefon heller eftersom den går via datorn, så det var en ganska tyst dag när ingen telefon ringde.

På söndag fm var det fortfarande tyst så då ringde jag supporten och jag var inte först att ringa så killen bara skrattade när jag sa Gränna.  Tydligen så var det ett stort fel och de hade inte ens reservdelar hemma så de hoppades på att få rätt grejor till idag måndag, och nu så funkar det igen.

Otroligt vad beroende man är av datorn speciellt när telefonen är koppplad till den, tur att mobiler finns iaf. Men en sak var bra, vi fick se lite mer av Jon under helgen. Han har varit riktigt social o pratsam nu när han inte kunde sitta framför datorn hela dagarna.

Själv fick jag ett ryck i lördags fm och städade hela badrummet nere från topp till tå. Det var så himla skitigt för man brukar ju bara städa av själva toan o handfatet samt möjligen duschkabinen då o då. Nu tvättade jag tom av väggarna. Jag hällde vatten mellan elementet och fy vad mycket damm det rann ner. Torktumlaren var det också otroligt mycket damm i, inte bara i filtret utan nere i facket där filtret sitter. Det runda handfatet fick jag gno ordentligt i eftersom det där satt en massa målarfärg efter alla penslar som tvättats där. Sen är det ju så när man börjar städa så är man ju trvungen att gå vidare till nästa rum, o nästa o nästa.... Så nu är det fint nästan överallt.

Fint blev det till slut men mycket av allt damm som lossnat fastnade i avloppet så Sten fick rensa det i går eftersom det rann över när vi duschade. Det tyckte han var ett mindre kul jobb.

I går satt jag o sydde större delen av dagen, först lagade jag hundsängarna (igen!!!!)  och sen sydde jag ett nytt vindskydd till husvagnen, lite högre denna gång eftersom Viktor är bra på att hoppa:)
På em kom solen fram och sken så skönt så vi tog varsitt (eller två) glas vin på poolkanten. Känns lite lyxigt att göra det en söndageftermiddag.

Om en stund ska Jon o jag åka till stan o möta upp Sten. Vi ska gå på handledarkurs på körskolan (Annikas gamla). 3 tim kurs á 500:- /person. Känns lite onödigt att behöva gå kurs nu när vi klarat av att övningsköra med både Erika,Hanna och Annika. Känns som om vi redan kan det här, men vi får se. Kurserna ska visst vara riktigt bra säger dem.

Sommar!!!!

Trot eller ej men det är faktiskt 24,3 grader i poolen i dag. När vi täckte av den förra lördagen var det bara 7. Termometern visade ju 16 när vi tog av täcket men det var bara ytvattnet. När pumpen gick igång så det blev cirkulation på vattnet och vi fyllde upp vattennivån helt blev det bara 7.


Först i (förutom Viktor då) blev Sten som badade igår, 1:maj men idag blev det dopp för både Jon och mig.




Viktor tyckte det var konstigt och var lite rädd när Jon stänkte på honom. Det verkar faktiskt som om han blev rädd när han klev i förra helgen och det är ju bara bra. Vi vill inte ha någon badhund, i allafall inte i poolen.


Tyvärr tror jag inte att badtempen kommer att hålla, det ska bli kallare i veckan igen så då sjunker det ju. Hoppas bara inte det går ner för mycket.



Nä, nu är det lördagseftermiddag och solen skiner så det får bli ett glas vitt vin under hawaiiparasollet på poolkanten innan grillen tänds. Köpte nytt  (Sorry Erika) Bosse åt ju upp det gamla.



RSS 2.0