Snö snö snö

Det verkar bli en lååång vinter i år. Den här veckan har det blåst o snöat nästan varje dag. Nu har vinden lagt sig o idag skiner solen o det är 12 grader kallt. Vi tog nyss en promenad med hundarna och då tog jag kameran med mig. Tyvärr har solen nästan hunnit gå ner nu så det syns inte hur fint snökristallerna glittrar. Vättern hade skinn på sig i morse men nu hade det blåst upp lite så det var bara issörja kvar vid stranden.





Tog några kort i trädgården också. Islyktan blir fin i kväll när det är mörkt. Sten har en till på frysnikng, får se om den hinner bli klar.



Hugo o Viktor tycker om att busa i lössnön men det är kallt så de vill inte vara ute så långa stunder.







Det finns inte många ytor i trädgården som är orörd, hundspår överallt. Det är bara på ovansidan som det är ett helt fint vitt täcke. Där gnistrar det så fint på kvällen när gatlyktorna lyser. Försökte ta kort på det i gårkväll men kameran har för dåligt ljus tyvärr.



Så här fin blev toadörren, lite skillnad va?


Igår var Adam o jag i Linköping och hämntade Annika. Vi had emed hennes tavla som hon fick i julklapp av Adam. Den blev jättefin över hennes säng. Annika bjöd på fika (citroncheescake med jordgubbar) innan vi skjutsade henne till föreläsningen hon hade mellan kl15-17. Under tiden åkte Adam o jag ut till Tornby och shoppade lite öl på systemet och lite smågrejer på IKEA till Annika (köpte också en födelsedagspresent till Sten som fyller den 9:e). Köpte också med oss ingredienser till hamburgare som vi åt när vi kom hem till Gränna igen ½7. Sen hängde vi i soffan o såg Lets dance följt av På spåret ( som vi spelat in) innan Annika o Adam pulsade iväg hem.

Idag har Annika Jon o Adam åkt in på hockey,HV mot Södertälje. Matchen började kl 16 så vi får se om de hinner med bussen hem 18.50. Annars blir det en liten familj till middag idag (pasta med köttfärssås, kräftsås och grönmögelsås) eftersom Erika inte heller kommer på mat eftersom hon åkte upp till Stockholm igår för att hälsa på sin kompis Alex. Hon skulle också försöka träffa Mia K och kusinen Johanna.

Det blir några turer till Galgen i morgon em efterson Erika kommer med bussen 16.30 och Annika ska till Linköping 19.20.



Lite kvällsmys

Ajaj, HV förlorade med 2-4. Hm, då hinner de med bussen hem iallafall. Får nog vänta med middag då, fast vi är hungriga.


Lite uppdatering kanske

Oj, vad länge sen det var jag skrev nåt nu. Får skärpa mig lite. Har varit två otroligt sega veckor på jobbet. Nya ledningen kom o presenterade sig i tisdags kväll och berättade lite om framtiden. Ingen vet egentligen nånting om hur allt kommer att bli. Bara spekulationer hela tiden men att målet är att all personal ska utbildas upp till magisternivå står fast. Hur det ska gå till praktiskt kan ingen svara på och det verkar inte som om våra politiker (som bestämt detta ogenomtänkta projekt) vet hur en förskola fungerar när de tror att personalen ska kunna få detta gjort på arbetstid. Vi som knappt hinner med det mest elementära som det är nu. Att man måste offra av sin fritid för att plugga är ju uppenbart. Vi diskuterade detta häromdagen och ingen av oss är beredd att ställa på att lägga fritiden till detta under fem års tid så stämningen är väl inte den bästa på jobbet nu kan man säga.
Nog om detta för nu.

I går tog vi ( Sten, Erika o jag)en tur till stan och kollade runt lite på klinker till hallen. HIttade vad vi vill ha på Beijers och det får bli om nån månad eller så. Har mycket utgifter den här månaden och nästa ska Hugo operera sina mandlar men sen är det fritt fram. Det blir förmodligen svartgrå plattor 33x33 cm.

Sen åkte vi runt lite o tittade på kök. Kul att planera och drömma lite. Lutar åt att det blir ett vitt kök med mörka bänkar och mörkt trägolv så småningom.  Stenbänk vill jag ha mellan diskbänk o häll så man kan baka o ställa varma grytor på. Diskmaskinen ska sitt högt upp och det ska bara vara lådor i underskåpen så man slipper krypa för att få fram saker ur dem. En inbyggd espressomaskin finns också på önskelistan ( finns en på ikea för överkomligt pris). Kortväggen in till rummet ska rivas så köksbänken kan fortsätta ut i rummet med skåp under.  Då kan vi slänga ut porslinsskåpet vi har finporslinet i nu.
Överskåpen ska bort på diskbänkssidan (blir bara några vitrin inne i rummet till finglasen) så man får in mera ljus i köket. Ugn o micro ska byggas in och det får bli i skåp bredvid kyl o frys som måste stå kvar på samma plats som nu antar jag. 

Vi har det mesta planeringen klar som ni förstår. Återstår bara en liten liten detalj innan vi kan sätta igång, PENGAR.

Vi kom också på att vi skulle leta efter ett runt fönster till toadörren uppe och på Coop hittade vi ett, och det blev lite målarfärg också. .Toadörren ska nu bli röd med ett runt frostat fönster. Blir tufft mot de grå väggarna och svarta lådorna i hallen.

Så nu är Sten glad att ha nåt att göra ett litet tag. Han tycker dock att färgen tar för lång tid att torka, blir lång väntan mellan de olika målningsvarven.

Hemma igen

Jaha, då var man tillbaka på jobbet igen då. Kändes inget kul att ställa klockan i går kväll och ännu mindre att stiga upp imorse efter drygt 2½ vecka ledigt och en helt underbar vecka i Kläppen.
Tack ungar (+ Adam och Martin) för att ni gjorde veckan så mysig. Trodde från början inte att jag skulle våga mig ut i backarna men det gick ju över förväntan och jag hade jättekul hela tiden, trots den stränga kylan. 32 grader när vi lämnade kläppen och nästan under 25 hela veckan. Det känns ganska häftigt att vi faktiskt var ute o åkte varje dag trots det, och stunderna i värmestugan mellan åken med en fika var inte fel de heller.

Att sitta o mysa i stugan på kvällarna med lite vin o spel och trevligt sällskap, man kunde inte haft det bättre.

Nyss svarade jag på en enkät som kläppen skickat på min mail. Det var frågor om allt från boendet till service, backar miljö mm. Skrev att stugan vart lite trång för oss alla men att vi kommer tillbaka nästa år och då vill ha en större. Hörde att Anders, Karin o Johanna nappade på iden att vi åker allihop så det behövs ju en rejäl stuga då. Hoppas hoppas att vi kan genomföra det tillsammans då. Vore himlakul och vilket gäng vi skulle bli. Nu har vi nåt att se fram så nu får vi börja spara.

Kläppen

Nu är vi i KLäppen sedan två dagar tillbaka. Resan upp gick bra, trots riktigt dåligt väglag större delen av vägen. Utanför Hästholmen var det drivor med snö på vägen ( blåser nästan jämt på Östgötaslätten) och resten av vägen var för det mesta is o snö. Vi körde nästan aldrig över 80 km/tim så det tog sin lilla tid. Vi (Sten, Erika, Jon o jag) åkte via Örebro, Nora, Vansbro, Malung och kom fram till kLäppen efter 7,5 tim resa halv 3. De började inte lämna ut nycklar förrän 3 så vi passade på att handla lite under tiden. Hanna, Annika, Adam o Martin kom ca en tim efter oss. Stugan är fin men lite trång för 8 pers. Finns t.ex bara en toa så det blir lite lätt kaos morgon o kväll. Det är 3 små sovrum. Två med enkel våningssängar och ett större med en dubbelvåningssäng. Erika o Hanna i ett, Martin o Jon i ett och Adam, Annika, Sten o jag i det stora + hundarna förstås.

Igår hyrde vi skidor allihop utom Martin som hade egna med sig. Det kostar 350:- för en hel vecka med standardskidor. Hanna o Adam tog lite mer avancerade för 400:-. Billigt tycker jag. Billiga var dock inte liftkorten, 1380 + 45 för ett plastkort som laddas. Sten o jag är lite oärliga o delar på ett kort eftersom nån av oss måste vara hemma med hundarna så vi får dela upp skidåkningen o ta en halv dag var.

Jag var ganska osäker på om jag skulle våga ge mig ut i backen, men det funkade faktiskt över förväntan att åka, även om jag bara provat i barnbacken hittills. Det var riktigt riktigt roligt. Mindre roligt var det för Erika som sträckte sig i vadmuskeln ( samma som hon skadade i somras) redan på väg till backen, så hon vågade inte prova att åka igår och vilade istället benet. Såg på henne att hon blev riktigt besviken. KÖpte tigerbalsam åt henne som hon smorde på och lindade sedan benet och idag var det lite bättre så nu har jag skjutsat henne med bilen till backen ( de andra åkte skidor direkt från stugan) så får vi hoppas att det går någorliunda bra att åka för henne idag. Hon har ju aldrig stått på skidor innan så det är ju lite spänt. Hanna o Martin ska ta hand om henne och visa henne grunderan lite i barnbacken.

Jon som heller aldrig stått på skidor gav sig av direkt nedför backen utan att veta hur han skulle svänga eller bromsa. Helt orädd, men det gick riktigt bra och det verkar som om han tycker det är roligt.

Nu sitter jag hemma på förmiddagen och är hundvakt så får jag åka en sväng i eftermiddag istället. Ska sätta mig med en bok i soffan o mysa med hundarna. Ska börja på en bok Erika rekomenderat, I museets dolda vrår av Kate Atkinson. I eftermiddag får det bli en tur in till Sälen också för att handla mat till kvällen. Blir ev fläskfile i ugn i dag som jag såg att de hade extrapris på på Ica. Igår åt vi pasta med köttfärssås o Adam tyckte vi kunde ha det varje dag. Blir nog lite tjatigt men mycket pasta lär det nog bli i olika varianter. Gott o lättlagat är ju ett kriterie när man är många och köket inte är det allra största o  välutrustade.

En tur till systemet är också nödvändigt idag eftersom all öl är slut!!!!!!! (många öldrickare här).

Har inga bilder att lägga ut men ska be nån av tjejerna om några sedan, har nämligen inte kameran med mig, bara filmkamera som jag ska testa nån dag.





RSS 2.0