44:dygnet nu

I fredags slogs det gamla rekordet för antal dagar i rad med minusgrader för Jönköpingsområdet. Det löd på 39 dygn och sattes 1966. Idag är vi inne på dygn 44 och inga plusgrader i sikte än så länge. Tvärtom väntas kallare väder till helgen igen. I veckan har det legat på drygt 5 minus men nu faller temperaturen igen. Dessutom är det kav lugnt nu och idag är det skinn på Vättern även så här långt söderut. Usch, verkar faktiskt som om isen lägger sig nu på riktigt. Vill inte det, det blir så sen vår och kallt vatten i sommar ( tur vi har poolen att bada i).

En fördel är det med vintern iaf. Golven håller sig rena längre när inte hundarna drar in en massa sand o lera:)

I morgon är det äntligen fredag igen och då ska jag smita lite tidigare från jobbet. Erika o jag ska åka till Skavsta o hämta Hanna som landar strax före fyra. Sen plockar vi upp Annika i Linköping på vägen hem. Skönt att ha hela familjen samlad igen även om det bara blir en vecka den här gången som Hanna är hemma. har nyss varit o handlat lite fredagsmat. Det blir tacos med köttfärs o kyckling. Vet inte när vi hade det sist men blev lite sugen på det när jag tittade på familjen annorlunda på tv i veckan. En av familljerna där hade tacos som stående fredagsmat sen flera år tillbaka. Låter liiiite trist och det tyckte föräldrarna i familjen också, men eftertsom det var barnen som gjorde iordning maten då så stog de ut ( mamman slapp ju laga mat då).

Hur som helst tänkte jag att det är smidig mat att göra i ordning när vi kommer hem lite sent. Har sköljt grönsakerna och förberett kycklingen så det blir bara att steka färs, skära grönsaker  o blanda till lite såser.

På lördag ska vi ha trerätters middag o fira Sten som fyllt år i veckan. Visserligen bara ojämt men det är alltid trevligt att laga fin middag när alla är samlade för en gångs skull. Menyn blir nog kräftsoppa till förrätt, nånting med fläskfile till varmrätt (kanske fylld med nåt) och chokladfondue med frukt o maschmallows till efterrätt. Lite bubbel ska vi också ha och ett gott rött vin, åtminstone  för den delen av familjen som tycker om det, dvs Sten, mig, Erika o Hanna. Adam får öl och Annika o Jon håller sig säkert till cola som vanligt.

RSS 2.0