Tredje advent

Idag är det den tredje advent, det är inte klokt vad fort tiden går. Idag har jag börjat med lite julförberedelser i köket. Jag har gjort en stor sats med mormors julsenap, en skål med krukost (som vi ska provsmaka till pepparkakorna  o glöggen ikväll), julköttbullar och nu har jag näst sista plåten knäckebröd i ugnen.

Ska försöka hinna lite stök i veckan också. Det är ju pepparkakshus som ska bakas och dekoreras, limpor behövs och vörtbröd till dopp igrytan. Sen vill jag ju gärna göra leverpastej, även om det bara är jag själv som äter den, men det är ju såå gott. Sill ska läggas in o lax ska gravas. Sillsallad och rödbetssallad.
Får ta lite varje dag för i slutet på veckan kanske det inte finns så mycket tid. Det är ju begravning på torsdag och sedan ska farfar flytta till äldreboendet nästa helg och eftersom Stefan är sjuk får jag nog hjälpa Sten och flytta möbler en del.

Pepparkakor,lussebullar  och julgodis överlåter jag åt tjejerna ( Jon kanske är med på ett hörn också om vi har tur).

Sedan måste jag handla julklappar också men det får bli på måndagen innan julafton (hoppas jag inte behöver jobba då bara).

Mycket att göra men såå mysigt och roooligt med lite julstök. Måste leta fram skivorna med julmusik också. det är ju ett måste att ha lite julstämning när man stökar i köket.

Valpis är vaccinerad

Idag har vi varit på djursjukhuset med Viktor och Hugo. Det var första gången Viktor åkte bil bak med Hugo (förutom till ICA). Han gnydde lite ett tag men sedan blev han lugn. På djursjukhuset charmade de veterinären så klart vars egen hunds bästa kompis var en boxer så klart. Själva sprutan var det ingen av hundarna som ens märkte att de fick tror jag men Viktor skämde ut sig lite genom att kissa floder i undersökningsrummet. Veterinären kollade också på både Viktor och Hugos kulor eftersom båda två bara har en kula nere. Viktors andra låg ytligt så den kanske trillar ner men Hugos kunde hon inte känna så den ligger nog inbäddad i buken. Det kan vara en risk när de blir äldre och utveckla tumör men det blir som det blir med det. Att operera bort i förebyggande syfte skulle kosta drygt 6000:-  och det är ju en risk i sig så det är inget vi tänker göra.Nu är båda hundarna vaccinerade mot valpsjuka och Viktor också mot kennelhosta. Känns ju bra eftersom det var det Bosse fick när han blev spå sjuk i sina leder.

I morgon bär det av till Skavsta för att hämta Annika, Charlotte och Victoria och lämna  Erika och Andrea. Annikas plan landar kl tre och Erikas lyfter ½5 så de hinner träffas en stund på flygplatsen. Tänkte ta med lite fika så kan vi fika tillsammans innan Erika o Andreas plan lyfter, för jag antar att tjejerna från England inte fått så mycket mat i sig och Erika o Andrea behöver också nåt i magen. Det tar ju en bra stund innan de är framme hos Hanna i Chester.

Träffade Adam i Konsum tidigare i kväll. Han hade städdag  så det skulle vara fint tills Annika kommer o hade varit o pantat flaskor och var just framme i kassan där Solveig satt när jag kom in i affären så vi pratade alla tre en stund.  
Nu är det inte många timmar kvar sa jag. Åh, sa Adam, jag räknar minutrar nu så det blir ett långt dygn.

London -igen!!!!

Jaaaaa, jag ska till London - igen!!!
Skolverket har lottat ut 10 st resestipendier bland alla sveriges Pimexaminatorer som examinerat minst 33 pedagoger. För att delta i utlottningen skulle man  skicka in sina tre bästa kommentarer man gett till sina "pimare" . Sista november var sista dagen att anmäla sig och sedan skulle man få besked ondag 3 dec. på mailen. Eftersom jag inte fick nåt mail trodde jag inte att jag vunnit. Men idag när jag kom hem, loggade jag in på mailen och där stod det GRATTIS med stora bokstäver. Jag  ska alltså få åka till london den 15-18 jan och gå på världens största IT-mässa. Vet inga detaljer ännu utom att planet går från Landvetter torsdag 15 jan 07.10 och vi åker från Heathrow 18.45 söndag kväll.

Mer info ska komma på posten inom kort.

Tyvärr krockar ju detta med Erikas examen den 16:e, men hon säger att det inte gör något och att det är klart att jag ska åka. Känns lite kymigt mot henne men det är ju inte varje dag man blir bjuden på en sådan här resa precis. Att vara en av tio i hela sverige känns ju lite speciellt faktiskt ( vet inte om de bara lottat, eller om de läst våra kommentarer och valt ut oss)

 Erika, vi får fira din examen ordentligt när vi är hemma hela familjen tillsammans. Lär väl i och för sig dröja fram till påsk eller nåt men  vi får väl slå på extra stort då istället.

Regning julmarknad

Idag är det julmarknad i Gränna men det bara regnar o regnar, eller nu är det snöblandat, så vi struntar i att gå upp på stan. Istället åkte vi till IKEA och köpte lådor till skåpen i hallen. Jag har monterat lådorna och nu håller Sten på att sätta dit gejdrarna i skåpen så vi kan hänga dit lådorna. Fronterna kommer dock inte förrän den 16 dec men det ska nog bli klart till jul hoppas jag.

Idag var vi på promenad med Viktor för första gången (förutom en liten provtur ner till brevlådorna för ett par veckor sedan). Först ville han inte alls gå utan satte sig bara ner och huttrade, men efter mycket lock och pock reste han sig och följde med. Sen gick vi runt bort till skolan och tillbaka och han sprang med så glatt, så snart kan vi nog börja träna honom på allvar. han är ganska stor nu. Satte på honom selen vi hade till Bosse och jag fick spänna ut den så mycket det går, ändå var den nästan liten, så jag skulle tro att han nog blir större än Bosse, han har i allfall stora tassar. När Hugo var valp sa Marc Collins att han skulle bli stor eftersom han hade så stora tassar, och det stämde ju bra. Viktors mamma var ju inte så stor men pappan har vi ju inte sett så vi vet inte om han är stor eller inte.

Det är ju andra advent idag så ikväll blir det lite glögg och krukost som Erika gjort till pepparkakorna. Mums.

Förkylda

Har precis kommit hem efter en seg dag på jobbet. Det var i allafall en kort dag och nu är arbetsveckan över. SKÖNT för jag har varit förkyld hela veckan och fått proppa i mig nässpray och ipren för att orka. Skulle egentligen behövt vara hemma, men det finns ju inga vikarier, dessutom är jag för snål för att vara sjuk, kostar ju en dagsinkomst att vara sjuk. Jon är också sjuk, kom hem tidigare från skolan igår och vaknade bara för en liten stund sen.

Sten har varit hemma från jobbet idag och har nu åkt iväg för att träffa begravningsentreprenören. Gissa vem det är? Jo, Virr-Britt. Farfar verkar i allafall bestämt sig för att tacka ja till at flytta nu och han kan t.o.m tänka sig att ta farmors gamla rum. Vi får se hur fort de kan bli, är ju en hel del att ordna med framöver i såfall. Flytt och försälning av huset.

Idag är det fakiskt lite vitt på marken igen, hoppas att det håller sig. Sista dagarna  har varit så träliga med bara regn, regn och mörker. Tur att det är december i allafall så det lyser upp lite med alla juylgranar mm.

Idag kom det in julklappspengar på mitt konto från mormor. Eller egentligen från Kicki. Mormor ringde i förrgår och ville veta om hon hade rätt  nr på mitt konto, det hade hon så hon skulle skicka över pengar.  Räcker 1200:- undrade hon. Jag sa att jag tyckte det var lite snålt eftersom jag vet att de har gått om pengar. Sedan ringde hon nog fem-sex ggr till inom en timme och rabblade upp kontonumret och för varje samtal blev hon mer o mer hispig så till slut snäste jag av henne och sa att jag skulle ringa till Kicki istället. Gjorde så och kom överens om att minst 500 :- skulle vi "kräva" även om vi både tyckte att de gott kunde ge en tusenlapp var till varje barnbarn. Men, gamlingarna är lite gnidna så det blev bara en femhundring. Men Kicki fixade i allafall med banken så nu är det bara att skriva önskelistor.

Lite julstämning







En dag för sent kom adventsgranen upp. Erika o jag har just suttit och slagit in alla paket. Idag fick Sten åka hem tidigt från jobbet. De ringde från äldreboendet. Farmor är nu så dålig så man tror att det bara är tim kvar. Stefan o Sten har turats om att sitta hos henne idag. Hon är inte längre kontaktbar och nu sover hon så Sten är hemma ett par timmar nu men ska tillbaka och titta till henne lite senare.

RSS 2.0