Budapest

Oj, vad långt det blev sedan det senaste inlägget men bättre sent än aldrig. Nu är Sten och jag i Budapest för att fira vår silverbröllopsdag nu på tisdag den 3 maj. Vi kom igår och då sken solen och det var 22 grader varmt. Vi kom till hotellet strax efter tolv och gick sedan runt och strosade i stan hela eftermiddagen. Det är en trevlig stad att gå i. Lätt att hitta och mycket att se. Nu gjorde vi mest en rekognoseringstur för att veta vad vi ska titta på övriga dagar. Vi tog en kaffe o bakelse på ett utefik bredvid floden och tittade på folklivet. Sen slappade vi ett par timmar på hotellet innan vi tog ytterligare en tur på stan. Vid sextiden var vi lite sugna och stannade till vid en enkel pizzeria med uteservering. Det var verkligen en enkel pizzeria, tjocka degiga pizzor så vi lämnade över hälften, men billigt var det, ca 100 spänn för två pizzor och två öl.

Idag började vi med en lång god hotellfrukost. Sedan tänkte vi gå ut på stan med det regnade lite så vi gick ner till poolen och badade en stund, vi trodde att det skulle sluta regna men det hade det inte gjort så vi trotsade vädret och gick ut i allafall. Vi tog en lång lång promenad längs Budapests paradgata innan vi pausade på det kända konditoriet Gerbauds. Där satt vi en lång lång stund och fikade och tog en öl inna vi återigen vandrade ut i regnet och tog oss hem till hotellet. 14220 steg visar stegräknaren på än så länge idag och mer blir det eftersom vi ska ut och äta senare i kväll. Nu ska vi först slappa ett par timmar och kanske dricka lite gott mousserande vin som vi köpt.



Hus på Andrassy Utca. Hela avenyn är ett världsarv och har massor av gamla fina hus  men många står tomma och förfaller. Det här var under renovering men kolla in byggnadsställningen. Havlruttna bräder, skulle nog inte godkännas av skyddsombud i Sverige.



Här är vi i änden av avenyn och bakom konstverken ligger en stor park med bl a zoologosk trädgård. Är nog fint vid vackert väder.
Det finns mängder av såna här statyer överallt.



Inne på Gerbauds. Det här är bara en liten liten del av konditoriet. Högt i tak och massor av kristallkronor.



Varsin bakelse blev det. Det syns inte på bilden men min chokladbakelse toppades med ett chokladflarn penslat med guld. och nej, det var tyvärr inget starkt i de små snapsglasen, det är bara vanligt vatten som serverades till. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0