Ny tur på fjället.

Idag blev det en lite enklare kortare tur på fjället. Vi åkte den här gången västerut mot Tänndalen och högst upp på krönet innan vägen rullar ner mot Tänndalen stannade vi och gick Guldtur nr 11, 5 km till Livsäterån. Runt hela fjällområdet finns 30 stycken väl iordningställda guldturer som är speciellt utvalda för att visa så mycket som möjligt av sevärdheterna i området. Man kan välja längd och svårighet på vandringarna och lederna är mycket fint märkta så det är lätt att hitta. Idag var vi nästan ensamma på fjället, vi såg bara några enstaka människor ganska långt ifrån oss men Viktor har bra näsa och kände på långt håll att det fanns människor i närheten, och då började han förstås dra direkt. Men efter lite bassnning lugnade han ner sig  och gick riktigt fint idag.



Här är vi framme vid Lillsäterån där turen vänder, sen får man gå tillbaka samma väg igen.





Här är vi på väg tillbaka igen. Det började blåsa och molnen blev mörkare så vi trodde vi skulle få lite regn på oss, men det blev inget. I bakgrunden syns Funäsdalen.



Här har vi stannat för den obligatoriska fikapausen. Eftersom det började blåsa på kalfjället drog vi oss neråt in bland de vresiga krokiga fjällbjörkarna. Stoppet blev dock inte så långt för så fort man närmar sig lövträden kommer också myggen.

Efter fikat gick vi förbi en liten göl och Viktor skulle förstås ner o kliva i vattnet, det var bara det att det var ganska djupt...... det blev en ganska blöt och lerig hund.

Dagens blommor



Jungru Maria nycklar ( i alla fall tror vi att det är det) en slags orkidé.



Det här var en söt liten blomma som vi inte vet namnet på. Skulle haft en flora med oss. Det finns så otroligt många fina små blommor på fjället så här borde Annikas kurs lägga en fältstudievecka och titta på alla fina fjällväxter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0