Flytt till Vemdalen

Fredag kväll

Fredagskvällen bjöd på strålande väder så nu kom grillen fram för första gången på resan.




Lördag
På förmiddagen var det ganska mulet och blåsigt så vi bestämde oss för att ta en tur i skogen istället. Var kanske inte en så bra ide eftersom det vimlade av mygg, dessutom kom solen fram och det slutade blåsa så en tur på kalfjället hade gått alldeles utmärkt, men men, det är inte alltid man tar rätt beslut.
Vi har inte sett så mycket djur ännu, bara en stackars ensamn ren på Mittåkläppen (som Viktor gärna ville springa efter om han hade fått) samt idag en liten söt fjällämmel som pep förbi under en av spångarna vi passerade.

Blommorna är mycket senare här, alla midsommarblommor som blommat över hemma för länge sedan är i full blom här, så ängarna är jättevackra överallt.




Lördagens blommor



Smörbollar



Ytterligare en som vi inte kan namnet på (måste skaffa en flora). Tyvärr blir det inte så skarpa bilder med telefonerna.


Söndag
Idag har vi flyttat på oss till Vemdalen, 8,5 mil österut från Funäsdalen. Campingen ligger fint i tallskog med massor av blåbärs och lingoris runtomkring (inget moget än tyvärr). Ligger i en dalgång och man ser fjällen runtomkring. Ska utforska området i morgon med början på turistbyrån för att få tag i en fjällkarta.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Vemdalen har mysiga backar tycker jag. Jag gillade nog vemdalen mest då jag var där, fast det ser nog lite annorlunda ut under sommartid

2010-07-14 @ 00:05:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0