Nästan tomt

Nu är farfars hus nästan tomt. Alla skåp och garderober är tömda + alla bokhyllor, dvs allt som skulle slängas är slängt, och allt som gick att spara är sparat och uppdelat. Dessutom hann vi med att slänga en del gamla möbler på tippen.

Nu är det bara en del pärmar kvar i farfars kontor som ska packas ner, där får vi ju inte slänga nåt. han har mängder med foton, både i och utanför album och hittills har vi fyllt nästan tre flyttlådor med bara det. Sen är det en massa andra pärmar med alla möjliga gamla papper som också måste sparas, han kan ju komma på iden att fråga efter de och då får vi ju inte ha kastat det.

Vi får arkivera dem hemma här hemma så länge. Måste bara röja här först för att få plats med dem, suck, under trappen o korridoren t.ex finns ju en del del gammal skit att slänga. Vi får inte bli som farmor o farfar, spara allt utan att någonsom slänga.

De stora bokhyllorna i rummet tänker vi nog ta hem några sektioner av, är ju massiva ekhyllor och det känns lite konstigt att slänga dem på tippen. Bättre att byta ut Hannas vita spånplattehyllor i källaren kanske eller om de får plats på väggen där tv:står. De har ju lådhurtsar i botten så man kan ev ställa två höga och en låg så blir det som en tv bänk. Vi har ju mycket böcker så hyllor är ju aldrig fel.

En rolig sak hittade jag i källaren i Mellby. En gammal kokbok från 1835. Den är skriven i gammalsvenska och ser nästan handskrivet ut (fast det är tryckt) Massor av gamla roliga recept men inga mått på någonting, bara ingredienserna. Erika och jag satt i lördagskväll och läste i den efter maten och det var länge sedan vi skrattade så. Vi föreslog Jon och Sten att vi skulle ha ett 1800-talstema nån helg, men dom var inte så pigga på det när de hörde namnen på maträtterna. Vad sägs om  färserade oxgommar till huvudrätt och rispudding med njurtalg till efterätt. Smaskigt va!!!!

Det  finns också förslag på menyer om man skulle ha idetorka inför middagen.

Så här kan en en STOR middag ut

Rökt ål eller inlagd färsk lax
Köttrulleter med vindruvor
Förlorade ägg med grädde
Gul buljong 
Jäst mjölk ( tror jag det står, svårt att tyda de gamla bokstäverna)
Kokt skinka
Biff på Kalv
Svartrötter
Braxen med rött vin
Sparris
Kokta hjärpar med ostron
Citronpudding med äpplen
Stekt kalkon med div sallader
Glasskaka
Röd hjortrongele
Äppelvinsgele
Krokan
Syltskålar med två sorters snittar
Fruktkorgar och konfekt

Den här middagen borde man väl bli mätt på, eller vad säger ni?

Kommentarer
Postat av: Erika

Hihi fiina middagsförslag :)

2009-02-23 @ 23:59:09
URL: http://whatshappeningtome.blogg.se/
Postat av: Annika

gillar storleken på middagarna... men inte sån mat när jag kommer hem va? hehe.

2009-02-24 @ 14:26:29
URL: http://annikaforssen.blogg.se/
Postat av: Mamma

Jadu Annika, vi får väl se vad vi hittar på......

2009-02-24 @ 17:09:31
Postat av: Fransman

Snälla gör det när hon kommer hem! haha...

2009-02-25 @ 16:03:04
Postat av: Andrea

Svartrötter är jätte gott! om man lagardet rätt:) det har jag ätit. Jag tror att jag skulle bli mätt...

2009-02-26 @ 22:01:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0